Fotbal intern

Craiova a aflat câți bani trebuie să plătească pentru transferul lui David Lazar de la Astra. Exclusiv

03.03.2021 | 12:08
Craiova a aflat cati bani trebuie sa plateasca pentru transferul lui David Lazar de la Astra Exclusiv
David Lazar in meciul de fotbal dintre Academica Clinceni si Astra Giurgiu, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Clinceni Arena din Clinceni, sambata 27 februarie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

David Lazar, portarul titular al Astrei Giurgiu și una dintre variantele lui Mirel Rădoi pentru națională, poate schimba echipa în această vară. El este dorit la Craiova de către patronul Mihai Rotaru, care ar trebui să achite giurgiuvenilor 400.000 de euro pentru acest transfer al goal-keeper-ului de 29 de ani.

Din informațiile FANATIK între părți au existat contacte în ultima perioadă de mercato, închisă în februarie. Astra nu a dorit să se despartă acum de portarul său, dar nici nu a închis ușa tratativelor ce se vor relua la terminarea actualului campionat.

ADVERTISEMENT

David Lazar, transfer de la Astra Giurgiu la Universitatea Craiova pentru 400.000 de euro?! Mutarea se poate face la vară

David Lazar a devenit în ultimele două sezoane unul dintre cei mai valoroși și constanți portari din prima noastră divizie. Iar creșterea sa de formă și maturizarea i-au adus și debutul în echipa națională, toamna trecută, la amicalul din noiembrie, de la Ploiești, cu Belarus.

Astfel că în jurul său a început să se facă puțină vâlvă și să apară și oportunități de transfer. S-a opus însă Astra Giurgiu, în principal președintele Dani Coman, care nu a fost de acord ca portarul să plece acum în altă parte.

ADVERTISEMENT

FANATIK a scris recent despre intenția Craiovei de la a-l aduce pe proapătul debutant sub tricolor. David Lazar este foarte apreciat de către patronul Mihai Rotaru, care îl vede ca un înlocuitor excelent pentru italianul Mirko Pigliacelli. Acesta are contract până în 2022, dar sunt șanse mici ca Rotaru să i-l prelungească.

Craiova speră să-i convingă pe cei de la Astra să-și dea acordul în vară pentru transferul lui Lazar la Craiova. Oricum, oltenii au aflat chiar de la Ioan Nicolae că prețul goalkeeper-ului este de 400.000 de euro pentru o mutare în iunie.

ADVERTISEMENT

Astra Giurgiu așteaptă o ofertă din străinătate pentru David Lazar. Ioan Nicolae a dat undă verde la transfer, mai ales că e nevoie de bani!

David Lazar a venit la Astra Giurgiu în vara lui 2017 și mai are angajament cu gruparea lui Ioan Nicolae până pe 30 iunie 2022. Deci ar intra în ultimul an de contract. Problemele actuale ale patronului, ajuns recent la închisoare, pot produce schimbări importante de efectiv și la Astra în viitorul apropiat.

Din informațiile FANATIK, Nicolae a discutat cu oamenii săi de încredere de la echipă, în principal cu președintele Dani Coman, și le-a transmis că jucătorii pentru care sunt oferte trebuie lăsați să plece în vară. Nu pentru orice sumă, dar în primul rând pentru o cât mai stabilă situație financiară.

ADVERTISEMENT

„Sunt onorat de oferta celor de la Craiova. Eu mai am doi ani de contract cu Astra Giurgiu și deocamdată sunt aici și mă concentrez să îmi fac treaba aici” – David Lazar, exclusiv pentru FANATIK, la începutul actualului campionat

David Lazar este unul dintre jucătorii care pot părăsi Astra la vară. Cei de acolo așteaptă și oferte din străinătate pentru noul tricolor, dar nu s-ar opune nici unui transfer în Liga 1. Așa cum unul dintre căpitani, Risto Radunovic, a fost vândut acum două luni la FCSB, la fel de posibilă este și mutarea lui Lazar de la Astra la Craiova peste câteva săptămâni. Despre bani este vorba în cele din urmă.

  • 900.000 de euro este cota „la zi” a lui David Lazar, cea mai mare din cariera sa
  • 5 echipe a bifat portarul orădean în carieră: Voința Sibiu, Pandurii Tg. Jiu, FC Botoșani, Astra Giurgiu și danezii de la Vejle (martie – iulie 2017)

  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – FC Botoșani: 1,91 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT