Fotbal intern

Craiova a primit interzis a doua zi după ce a câştigat Cupa României. “Îi dau în judecată!”

28.05.2018 | 20:31
Craiova a primit interzis a doua zi dupa ce a castigat Cupa Romaniei Ii dau in judecata

CS Universitatea Craiova a primit interzis la folosirea imnurilor echipei, a doua zi după ce a câştigat Cupa României, scor 2-0, cu Hermannstadt.  Constantin Mayer, interpretul imnului “Cântec pentru Oltenia”, s-a arătat dezamăgit de faptul că oficialii din Bănie l-au ignorat la petrecerea care a avut loc luni în centrul oraşului.

Astfel, acesta a decis să le interzică oltenilor de la CS Universitatea Craiova să mai difuzeze imnul în interpretarea sa, în caz contrar va da clubul în judecată. Mai mult, interdicţia este valabilă şi pentru “O iubire alb albastră”, anunţă gsp. 

De ce a primit Craiova interzis la folosirea imnurilor echipei

“Pot să difuzeze imnul cât vor ei, dar nu în interpretarea mea. Adică ceea ce s-a întâmplat de 35 de ani. Azi m-au ignorat total, ca pe ultimul om. La toate ocaziile mă duc și le cânt, fără bani, fără vreo pretenție de nicio natură. Nici măcar invitații la meciuri. Acum cheamă pe altcineva să le cânte. Ok, să stea să le cânte, dar imnul meu să nu-l mai difuzeze. Am trimis o sesizare către club și mâine o trimit și cu înregistrare ca să nu zică apoi că n-au primit. Îi acționez în judecată în caz contrar. Nu sunt autor al muzicii, dar sunt interpret. Nu există cale de împăcare, nu e prima dată când acești nesimțiți îmi fac asta. Și la meciul cu Steaua, ultimul pe «Oblemenco», la fel au făcut”, a zis “Ciri” Mayer pentru sursa citată mai sus.

Jucătorii lui CS Universitatea Craiova la petrecerea din centrul oraşului.
Jucătorii lui CS Universitatea Craiova la petrecerea din centrul oraşului.

Iată ce scrie în sesizarea trimisă de Mayer către CS U Craiova:

“Cu mare durere în suflet vă comunic o hotărâre pe care am luat-o azi, 28 mai 2018. De peste 30 de ani, la bine, la greu, pe vreme bună, pe vreme rea, m-am confundat, cu trăiri, cu suporterii adevăraţi ai Craiovei cântând cântecele Craiovei în toate ocaziile, începând cu primul imn al Craiovei din 1974. Aşteptam, ca toată suflarea Craiovei, un trofeu ce a venit după 25 de ani.

În pofida prezenţei mele muzicale permanente (fără nicio pretenţie financiară sau de altă natură, nici măcar o invitaţie la meciuri) de atâţia ani, când a fost să fiu părtaş la marea bucurie, am fost ignorat total şi la sărbătoarea din Piaţa Mihai Viteazul, imnul Craiovei a fost cântat de altcineva, în opinia dumneavoastră mai valoros şi mai reprezentativ decât mine!!!

Ăsta a fost un mare afront, o mare şi nemeritate umilire dar, mai ales, o mare nedreptate (unul dintre cele mai mari păcate ale omului)! Şi nu este prima dată când vă comportaţi inacceptabil.

De aceea:

Începând cu data de 28.05.2018 vă interzic – în mod oficial difuzarea prin orice mijloace audio-vizuale a celor două cântece: “Cântec pentru Oltenia” şi “O iubire alb-albastră” în interpretarea mea, la orice meci al echipei din Craiova. Orice încălcare a acestei decizii intră sub incidenţa Legii 8/1996 şi nu voi ezita să-mi apăr drepturile în justiţie. 

Sunt sigur că veţi găsi alte interpretări mai frumoase, mai valoroase şi cu mai mare priză la public. După 35 de ani era şi cazul! Sper să aveţi demnitate şi să ţineţi cont de această decizie a mea pentru a nu da naştere la un scandal inutil!”