Fotbal intern

Craiova, amendată de LPF după meciul cu FCSB! Au scăpat ușor

24.10.2018 | 17:35
Craiova amendata de LPF dupa meciul cu FCSB Au scapat usor

Clubul Universitatea Craiova a fost amendat de Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal după incidentele de la meciul cu FCSB, din etapa cu numărul 12 a Ligii 1 Betano. Oltenii au umplut stadionul Ion Oblemenco la partida disputată duminică seară, în care l-au omagiat oe Ilie Balaci, decedat la vârsta de 62 de ani în urma unui infarct.

”În baza art. 82.1 şi 3, a şi c, raportat la art 83.2.d cu aplicarea art. 12, 14 bis şi 15 din RD, se sancţionează clubul U Craiova 1948 cu penalitate sportivă de 5.000 lei”, se arată în comunicatul oficial postat pe site-ul LPF, după întrunirea Comisiei de Disciplină.

Craiova, amendată de LPF după meciul cu FCSB pentru obiecte aruncate din tribună

Practic, gruparea Universitatea Craiova a primit aceastpă amendă din partea LPF după ce portarul formației FCSB, Cristi Bălgrădean, a fost lovit în cap cu o monedă aruncată din tribune. Goal-keeperul s-a prăbușit la pământ în minutul 40, a primit îngrijiri medicale și i-a arătat arbitrului Marcel Bîrsan că a fost lovit, dar acesta nu a luat nicio măsură.

Momentul în care Cristian Bălgrădean a fost lovit în cap cu o monedă aruncată din tribune
Momentul în care Cristian Bălgrădean a fost lovit în cap cu o monedă aruncată din tribune

Fundașul FCSB-ului, Junior Morais, eliminat în finalul jocului cu Universitatea Craiova, a fost suspendat pentru un joc și a primit o penalitate sportivă în valoare de 740 de lei și asrtfel va lipsi la meciul cu FC Voluntari. Aceeași pedeapsă a încasat-o și Ștefan Bărboianu de la Concordia Chiajna, după cartonașul roșu primit la meciul cu FC Voluntari. În schimb, Alexandru Munteanu de la Dunărea Călăraşi, eliminat la întâlnirea cu Dinamo București, a fost suspendat pentru două jocuri și amendat cu 3.000 de lei.

Clubul FC Botoșani a primit o penalitate sportivă în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea dispozițiilor date de arbitrul la jocul din deplasare cu Gaz Metan Mediaș.