News

Editorial Horia Ivanovici: Craiova câștigă tremurând ca o piftie. Pe FCSB n-o mai respectă nimeni. Nici măcar arbitrii!

13.07.2020 | 09:43
Editorial Horia Ivanovici Craiova castiga tremurand ca o piftie Pe FCSB no mai respecta nimeni Nici macar arbitrii
ADVERTISEMENT

Craiova câștigă în sfârșit în fața FCSB, dar o face în stil de echipă mică. Nu-mi plăcură deloc oltenii… Pragmatic, sunt 3 puncte în Bănie și o victorie de moral. Ori tocmai la moral, juveții pârâie… După meciul cu adevărat mare făcut la Cluj, băieții lui Bergodi se sting de la etapă la etapă, precum o lanternă pierdută în deșert.

Emoții în superioritate numerică la Mediaș, emoții crâncene cu un FCSB dezorganizat, la granița cu amatorismul, ce lasă impresia că puștanii lui Vintilă au venit la partidă direct de la piscină. Am o senzație care nu-mi dă pace… Parcă Universității Craiova îi este frică, efectiv îi este teamă că ar putea lua acest campionat!

ADVERTISEMENT

Iar dacă arbitrul Marcel Bîrsan era mai riguros, tot închega măcar de un penalty din cele două faze discutabile: Acka îl trage de șort în careu pe Man, iar pe final, Bancu – ieșit complet din formă – îl lovește în gheată pe captain Tănase. Dar, poate e anul oltenilor, mai rămâne s-o creadă și ei!

Cum ar fi râs englezii de la The Sun de jucătorul de 15 milioane de euro: Dennis „The Man”? No, Dennis „The Stan”! ?

Bineînțeles că fanii steliști îi înjură pe Ovidiu Popescu sau pe portarul Vlad. Dar iată un motiv de reflecție și pentru connaisseuri: primul gol al Craiovei este un cadou al lui Dennis „The Man”. În faza premergătoare deschiderii scorului, FCSB scăpa în haită spre poarta oltenilor, într-o superioritate numerică de 4 contra 3. Mingea ajunge la Man, care, în loc să paseze decisiv – avea doi coechipieri demarcați perfect în careu! – încearcă un dribling moale, pierde nepermis de ușor obiectul și îi pune pe contră pe adversari. Gazdele pleacă rapid spre poarta nefericitului Vlad și – pac, pac – iese penalty-ul. Cam atât a putut „cel mai bun jucător din România”, cum îl caracteriza îngâmfată impresarul Anamaria Prodan, într-un interviu acordat unui site cu nume de matrimoniale din Italia, ilovecalcio24. Pe care, sincer, nici nu știu dacă l-am găsit după vreo zece căutări pe Google ?. Păi, dacă Man e cel mai bun din Liga 1, înseamnă că Alex Cicâldău e cel mai bun din Galaxie. Și te mai miri de ce râd și ne batjocoresc englezii când aud că „The Man” face 15 milioane de… de ce? De țepe!!

ADVERTISEMENT

Concluzii: Craiova trebuie să mai mănânce mămăligă dacă vrea titlul, că dințișori de lapte are… Forza Pigliacelli, un nou meci de forță al lui nebunică din poartă. Nistor, experiență, rezistență de gladiator, greu fără el la titlu. Bergodi, mai fricos decât mă așteptam, dar ar putea să-mi replice, arătându-mi tabela, că a fost doar înțelept.

FCSB e în vacanță, mă gândesc serios să pun ceva la pariuri pe Sepsi în finala Cupei. N-ar fi așa mare surpriză, la haosul și impresia de turmă pe care o lasă promițătorii copii de altar ai tandemului mistic Tudor – Gigi.

ADVERTISEMENT

Iar de CFR n-ați scăpat… Nu vă bucurați, că o aveți grea! Cine va rezista presiunii până la final? Cine va avea cele mai performante baterii de stres?