News

Craiova – CFR Cluj 1-3, cronica covi-titlului din 2020: Imperiul CFR își păstrează coroana!

03.08.2020 | 22:29
Craiova  CFR Cluj 13 cronica covititlului din 2020 Imperiul CFR isi pastreaza coroana
ADVERTISEMENT

Craiova și CFR Cluj au aflat cu patru ore înainte de începerea partidei de pe „Oblemenco” că întâlnirea lor este chiar o finală după toate regulile unei competiții KO. Dacă e egal, urmează prelungiri, apoi chiar penalty-uri!

FANATIK se afla în hotelul „Ramada”, unde erau cazați clujenii, când a oferit în exclusivitate această informație, confirmată apoi oficial de comunicatul FRF după ședința Comitetului Executiv. La vremuri critice, soluții critice. Nu s-a mai întâmplat totuși așa ceva în istoria fotbalului.

ADVERTISEMENT

Astfel că orele până la primul fluier al lui Hațegan au trecut însoțite de multe întrebări. O fi bine? O fi corect? Ne rezistă inima la penalty-uri după un sezon întreg dacă om ajunge acolo?

Craiova – CFR Cluj, cronica covi-titlului din 2020. Când Dan Nistor chiar vrea să se retragă?)…

În teren însă nu e loc de întrebări. Un mic scandal în vestiarul Clujului toarnă o presiune în plus în ghetele echipei lui Bordeanu, via Dan Petrescu din Cluj.

ADVERTISEMENT

Iar Dan Nistor nu are timp de explicat ce a făcut în ultimele 16 zile în care nu a jucat. Șutează de la 20 de metri, fără speranță pentru Arlauskis. 1-0 din minutul 9 și Nistor, teoretic, își poate anunța retragerea… Dar golul oltenilor parcă le aprinde becul de avarie oaspeților.

Echipa CFR-ului începe să așeze jocul. Plimbă mingea la mijlocul terenului, are mai multă forță în benzi, acolo unde Deac îl sprijină foarte bine pe Omrani, care nu primește penalty, deși merita, iar Burcă urcă mult în triunghi cu Itu și Chipciu.

ADVERTISEMENT

…Iar Paulo Vinicius, la 36 de ani peste 9 zile, are vârsta de retragere, dar încă nu o face!

Consecința schimbării de posesie și de tehnică are și repercusiuni. Nu imediat, ci abia în minutul 36, când Vinicius, care va împlini 36 de ani peste 9 zile, pune capul excelent la centrarea din corner a lui Deac. Deah, tot fazele fixe ale „Bursucului”!

Mai sunt doar 9 minute până la pauză, dar Clujul simte că Craiova sângerează. Koljic este pierdut undeva între stoperii CFR-ului, linia de mijloc a gazdelor este împinsă aproape de careul lui Pigliacelli, astfel că se înmulțesc fazele pentru vizitatori. Totul spre dezamăgirea, ba chiar furia celor care suferă pentru Craiova în tribune. Oficiali, „oficiali”, „oficiali”…

ADVERTISEMENT

Deac cere penalty la un șut din colțul careului, Hațegan nu-l bagă în seamă, Chipciu are prea multă adrenalină și ia galben, apoi Pigliacelli are intervenția reprizei, din 2 metri, cu Rondon! E pauză, dar e loc de bălăcăreli și amenințări între oficialii celor două candidate aflate la 45 de minute de titlu. Sau mai mult?

Se poate lua un titlu marcând în „finală” doar cu fundașii centrali? Aflăm în 30 de minute

Un prim răspuns vine la scurt timp după revenirea echipelor de la cabine de la celălalt stoper al CFR-ului. Boli, singur pe 6 metri în careul lui Pigliacelli, pune capul pentru 2-1. Când nu merge cu atacanții, Petrescu știe să-și folosească fundașii centrali. Și nu e prima oară.

Ce are de făcut Craiova la această întoarcere de rezultat? Neașteptată și tristă pentru nebunii de „afară”, normală după ce se joacă pe gazon. Craiova trebuie să joace. Trebuie să interpreteze acum rolul ingrat de a „alerga” după CFR, o echipă care știe cel mai bine să apere un rezultat. Dar mai sunt aproape 30 de minute și Bergodi trebuie să ajungă și el la meci. Ca și Mihăilă, ca și Koljic, ca și Ivan, abia intrat.

Ciprian Deac, omul campionatului, CFR Cluj, un imperiu ajuns la al treilea titlu consecutiv, al 6-lea din vitrină

De la Mihăilă nu mai are rost să așteptăm nimic. Intră Ivanov și Baiaram, dar bairamul e în altă parte. Nu e în Oltenia nici în acest an. Ciprian Deac, omul campionatului, nu doar al finalei, pasează pentru Omrani și Cosic termină definitiv calculele.

E penalty la intervenția sârbului și Deac face 3-1 din penalty. E gata. Cei din „cușca” CFR-ului exultă, au câștigat finala pe teren. Au câștigat-o într-o manieră clară, fără dubii, fără polemici de arbitraj. Rotaru și Cârțu nu se mai văd în tribună, Neluțu Varga ridică paharul de șampanie în holul hotelului din Cluj.

Bergodi e trist. Și are de ce. Sunt primele puncte pierdute de el pe banca Craiovei, după 7 victorii consecutive. E frustrant! Dar CFR își merită titlul. Imperiul CFR numără al treilea titlu consecutiv. Cu Dan Petrescu pe bancă, în spital, în China, oriunde s-ar afla…

ADVERTISEMENT