Fotbal intern

Craiova – Dinamo, meciul care l-a trimis pe Zlatinski la… FCSB! Ce s-a întâmplat

01.09.2018 | 18:38
Hristo Zlatinski a ajuns de la Craiova la FCSB pentru că oltenii „și-au amintit” că au meci cu Dinamo în câteva zile

Craiova – Dinamo, meciul cel mai interesant al etapei cu numărul 7, este cel care a decis soarta bulgarului Hristo Zlatinski, care s-a transferat zilele trecute la FCSB. Trecut pe linie moartă de Devis Mangia, Zlatinski, unul dintre cei mai importanți jucători ai oltenilor în sezonul precedent, avea hârtie de la conducere că-și poate căuta echipă.

Nu doar că poate pleca de la Craiova, dar că o poate face gratis, având în vedere că Mihai Rotaru și cei din jurul său au apreciat ceea ce a făcut Hristo pentru olteni în anii precedenți. FANATIK.RO a dezvăluit exclusiv că  Zlatinski a avut o ofertă de la Voluntari, unde Ioan Andone aproape îl convinsese să vină, dar în ultimul moment mijlocașul s-a răzgândit. Le-a mulțumit respectuos ilfovenilor pentru ofertă, dar le-a transmis că ar vrea să-și continue cariera în străninătate.

Zlatinski a ajuns la FCSB pentru că urma meciul U Craiova – Dinamo!

Dar „străinătatea” lui „Zlati” era cât pe ce să fie… Dinamo. Imediat după plecarea lui May Mahlangu la campioana Bulgariei, Ludogoreț Razgrad, un alt transfer anunțat de FANATIK.RO, conducătorii celor de la Dinamo au pus mâna pe telefon și au discutat cu Zlatinski. Era pe lista antrenorului Florin Bratu, ca posibil înlocuitor al sud-africanului, iar primele discuții au avut loc la cîteva ore după ce Mahlangu a ajuns la sud de Dunăre.

La Craiova, Zlatinski avea 9.000 de euro lunar, salariu pe care era dispus să i-l ofere și Ionuț Negoiță la Dinamo, bulgarul ce venea fără sumă de transfer din Oltenia. Sau cel puțin așa credeau toți, inclusiv Zlatinski.

În momentul în care pericolul ca Zlatinski să meargă la „dușmanul” de la Dinamo, oltenii l-au anunțat că trebuie să plătească 150.000 de euro pentru transfer. El sau Dinamo. Celebra de acum „clauză Dinamo”. „Cum să meargă Zlati acolo și peste două săptămâni să vină la Craiova cu Dinamo să ne bată?”, a fost unul dintre argumentele celor de la U.

Nici Zlatinski, nici Dinamo nu au vrut să achite 150.000 de euro. Becali l-a luat gratis

A fost momentul în care bulgarul și impresarul său i-au anunțat pe cei de la Dinamo că șefii Craiovei solicită 150.000 de euro pentru transfer. Nici jucătorul, nici Negoiță nu au fost de acord să achite această sumă, astfel că mutarea lui Zlatinski de la Craiova la Dinamo a devenit istorie. Dinamo s-a reorientat în câteva zile și l-a transferat pe panamezul Armando Cooper, care ar putea debuta la Dinamo chiar în meciul de la Craiova.

La Dinamo, în locul lui Zlatinski care a semnat cu FCSB, a ajuns panamezul Cooper, fost la Oțelul Galați
La Dinamo, în locul lui Zlatinski care a semnat cu FCSB, a ajuns panamezul Cooper, fost la Oțelul Galați

Gigi Becali a „mirosit” oportunitatea aducerii unui jucător liber de contract, pe care îl și plăcea, astfel că Hristo Zlatinski a semnat în cele din urmă cu FCSB. Totul a fost văzut ca o răzbunare a lui Becali împotriva lui Dinamo care nu i-l dădea pe Nistor. Dar nu a fost deloc așa. Pentru că în cazul în care se achita acea sumă de 150.000 de euro, Zlatinski era, probabil, „câine” la această oră.

„Zlatinski la FCSB” l-a trimis pe Qaka la Iași

Sosirea bulgarului la FCSB și, ulterior, ratarea calificării roș-albaștrilor în grupele Europa League au generat unele mișcări în echipa lui Dică. Pentru a-l păstra pe Zlatinski, Becali a renunțat la albanezul Kamer Qaka. FANATIK.RO a anunțat condițiile în care se face transferul lui Qaka la Iași, mișcarea fiind determinată în principal de venirea lui Zlatinski. Totul s-a petrecut ca un domino.

1 an a trecut de la ultimul gol marcat de Zlatinski. Se întâmpla pe 13 august 2017, în minutul 79 al meciului U Craiova – Botoșani 1-0, din pasa lui Gustavo. În total, din 2015, a marcat 9 goluri pentru olteni

100.000 de euro a plătit Craiova pentru Zlatinski pentru a-l aduce, în 2015, de la Ludogoreț Razgrad