Fotbal intern

Craiova, două victorii memorabile împotriva FCSB! Dispariţia lui Ilie Balaci i-a impulsionat pe olteni. Video

29.04.2021 | 16:33
Craiova doua victorii memorabile impotriva FCSB Disparitia lui Ilie Balaci ia impulsionat pe olteni Video
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova nu câștigă des împotriva FCSB-ului, însă cele două victorii reușite de olteni împotriva marii rivale au fost memorabile și au fost legate de două mari evenimente: moartea fostului mare jucător Ilie Balaci, dar și de parcursul extraordinar din play-off-ul trecut. 

De la revenirea pe prima scenă, Știința a câștigat împotriva bucureștenilor în 2018, atunci când pe banca tehnică se afla italianul Devis Mangia, și în 2020, iar staff-ul tehnic era condus de Cristiano Bergodi. Acum, Craiova are din nou un antrenor străin, pe Marinos Ouzounidis.

ADVERTISEMENT

Toată suflarea oltenească este interesată de jocul de gală de pe stadionul „Ion Oblemenco”. FANATIK a stat de vorbă cu doi foști mari jucători ai oltenilor, Silvian Cristescu și Pavel Badea, iar cei doi privesc cu optimism partida din Bănie.

Universitatea Craiova câștigă rar împotriva FCSB-ului, dar când o face, are însemnătate. Moartea lui Ilie Balaci, impuls pentru „alb-albaștrii”

Pe 21 octombrie 2018, Universitatea Craiova bifa prima victorie împotriva FCSB-ului după 15 ani. Conduși de pe margine de Devis Mangia, tehnicianul care obținuse și primul trofeu după 25 de ani, Cupa României, fotbaliștii Științei au izbutit să dea lovitura împotriva echipei din București.

ADVERTISEMENT

Totuși, seara aceea nu a fost despre Mangia, nici despre Koljic sau Fedele, marcatorii Craiovei, ci despre magia numărului 8. Ilie Balaci a decedat fix în ziua meciului, iar victoria a fost una tristă. La finalul partidei, „alb-albaștrii” au stat în fața galeriei și au adus un omagiu celui mai mare jucător pe care l-a dat Oltenia.

În ceea ce privește partea sportivă, meciul a început cât nu se poate mai rău. Pe lângă faptul că oaspeții au deschis scorul repede, aceștia au făcut-o chiar în minutul opt, dar nu oricum, ci printr-un autogol al lui Renato Kelic. Din fericire, Elvir Koljic și Matteo Fedele, doi fotbaliști care și-ar putea face simțită prezența și în partida din această seară, au întors rezultatul. De remarcat că „dragonul” Koljic a ratat și o lovitură de la 11 metri și nici aici nu a fost nimic întâmplător, deoarece bosniacul a șutat în minutul 88! VEZI AICI VIDEO

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Martic, Donkor, Kelic – Bărbuț (Meza Colli 65) – Fedele, Mateiu, Bancu, Mihăilă (Burlacu 81), Koljic, Mitriță (Tiago 90+4)

FCSB: Bălgrădean – Benzar, Planic, Filip, Jr. Morais – Ov. Popescu (Teixeira 60), Nedelcu – Man, Tănase (Moruțan 46), Coman (Rusescu 76)  – Gnohere

  • 8 a fost numărul în care Ilie Balaci a evoluat pentru Universitatea Craiova
  • 62 a fost vârsta la care „Minunea Blondă” a părăsit această lume

În sezonul trecut, Universitatea Craiova a fost aproape să câștige titlul de campioană după ce a bătut-o pe FCSB

Al doilea episod al amintirilor memorabile pentru olteni în jocurile cu FCSB din ultima vreme s-a derulat în play-off-ul stagiunii precedente. Cu un alt italian pe bancă, în persoana lui Cristiano Bergodi, Universitatea Craiova își începuse deja seria de meciuri câștigate după pauza provocată de pandemie când a dat piept cu FCSB.

ADVERTISEMENT

La fel ca de fiecare dată, „juveții” aveau teama că acest complex va fi greu de bătut. După patru victorii consecutive, chiar și împotriva CFR-ului, la Cluj, Știința a învins-o și pe FCSB. A fost același scor ca în 2018, 2-1. A fost un pas uriaș făcut de echipa din Bănie către titlu.

Triumful în disputa de pe „Ion Oblemenco” a fost adus de două lovitură de pedeapsă. Astfel, Alexandru Cicâldău și Dan Nistor au executat penalty-urile și au făcut-o foarte bine. Iulian Cristea era cel care reducea din handicap pentru FCSB. Andrei Vlad, goalkeeper-ul FCSB-ului a făcut un meci de coșmar. De altfel, Vlad, cel care se află într-o formă foarte bună în acest sezon, l-a lovit cu pumnul pe Koljic, iar arbitrul Marcel Bîrsan a arătat punctul cu var pentru a doua oară în acea partidă. VEZI AICI VIDEO 

În urma acelui rezultat, Craiova avea un avans de două puncte față de CFR Cluj, însă ardelenii aveau un meci mai puțin disputat. Deși mai aveau trei jocuri de disputat din acel play-off, craiovenii au mai jucat doar două, fiind problema cu explozia de cazuri COVID-19 la Astra, dar și problema că LPF era presată de UEFA ca să încheie campionatul. Astfel, în ultima rundă, Universitatea – CFR s-a jucat ca o „finală”. „Feroviarii” s-au impus cu 3-1, chiar în Bănie, și au produs o mare dezamăgire în Cetatea Banilor.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (Vătăjelu 84), Cosic, Acka, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Bărbuț (Baiaram 76), Koljic, Mihăilă (Gustavo 89)

FCSB: Vlad – Crețu, Panțîru (Pantea 86), Miron, Cristea – Moruțan (Vînă 73), O. Popescu, Coman – Man, Ad. Petre (Dumitru 46), Tănase

  • 18 victorii are FCSB împotriva Craiovei de la revenirea pe prima scenă a oltenilor
  • 16-44 este raportul golurilor marcate în derby-ul Știința – FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 1,98 este cota pentru „ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT