News

Craiova – FCSB sau derby-ul când peluzele plâng, salcâmii o iau razna și titlul e parola de intrare. AMR3. Reportaj exclusiv

12.07.2020 | 23:00
Craiova  FCSB sau derbyul cand peluzele plang salcamii o iau razna si titlul e parola de intrare AMR3 Reportaj exclusiv
ADVERTISEMENT

Craiova – FCSB a fost întotdeauna meciul care a promis spectacol în ultimii ani. Spectacol și în tribună, spectacol și pe teren. Covidul anti-fotbal a blocat însă peluzele!

Este pentru a doua oară în decurs de patru luni când derby-ul dintre cele două echipe se joacă fără spectatori. De fapt, FCSB – Craiova din martie a fost primul meciul jucat cu porțile închise din cauza pandemiei. ȘI acum, la Craiova, cu „albaștrii” urcați în trăsura de gală care aleargă spre titlul așteptat de 29 de ani.

ADVERTISEMENT

Avem zgomot de boxe, avem fotbal, avem miză. Lipsesc peluzele alea care ard pentru fotbal, cu atât mai mult aici în patria fotbalului trăit cu intensitatea zonei: unii cu iPhone-ul de ultimă generație la buzunar, alții cu zaibărul la purtător.

Craiova – FCSB sau derby-ul când peluzele plâng. Reportaj despre Oltenia care trăiește fotbal, dar nu-l poate respira!

Un vânt pornit parcă din senin se desfășoară cu o oră înainte de meci. În jurul stadionului mai sunt oameni. Suporteri. Se joacă cu picii pe lângă Polivalentă, dar, obligatoriu, au tricourile albastre. Se vorbește de Craiova – FCSB. Se vorbește de victorie. Obligatoriu. De titlu.

ADVERTISEMENT

De fapt, „titlul” este parola cu care intri pe Oblemenco. De la oamenii de la firma de pază, la fata care face controlul epidemiologic. E un așa optimism de crezi că e ultima etapă și titlul e la capătul celor 90 de minute.

Fanii care nu sunt și-au făcut însă „treaba”. Pe toată peluza lor scrie „Suntem cu voi!” Așa e… Așa au fost la aeroport în noaptea învierii de după victoria de la CFR, așa au fost după cele 3 puncte de la Mediaș.

ADVERTISEMENT

Oltenia trăiește fotbal, dar nu-l poate respira în aceste zile. Nici cu mască, nici fără mască. Bucuria este peste tot, dar nu este „acolo”, în arena leilor. Acolo unde infinitul are nuanțe clare de albastru.

Meciul începe cu clasica ironie „FC FCSB SA”, continuă cu penalty-ul lui Cicâldău, dar prima repriză o închide „capul” lui Iulian Cristea

Subtilitățile la adresa celor de la FCSB, pe care Craiova nu o poate doborâ de ani de zile, încep, normal, de la citirea formațiilor. „Dușmanul” este „FC FCSB SA”, cu o așa plăcere în citit de zici că gazdele sunt puritatea absolută!

ADVERTISEMENT

Dacă nu sunt peluze, avem adrenalină livrată de la boxe  de „salcâmii înnebuniți”, de „Muică, suntem neam de piatră” și, bineînțeles, de „Oltenia, eterna Terra Nova”. Inclusiv minutul de reculegere este întârziat de imnul care parcă nu se mai termină.

Și am trecut la fotbal. Pentru că am avut fotbal. S-a jucat foarte bine de ambele părți, cu ceva obraji mai roșii la olteni. Explicabil, pentru că este primul meci, după mult timp, pe care Craiova îl începe ca lider al Ligii 1.

Totul explodează la penalty-ul din minutul 24, la care Bârsan a vrut să dea galben pentru simulare, dar noroc cu asistentul. 1-0 Cicâldău, dar pauza e departe. Pentru că FCSB împinge mai mult, iar „covrigul” lui Coman pentru Cristea arată că oltenii sunt „orfani” de fundași centrali. Așa că transferul dezvăluit în exclusivitate de FANATIK, cel al lui Marius Constantin, vine să panseze rana.

De la Dan Nistor, cu dedicație specială. Gol la meciul 300, încă un pas spre titlul Craiovei și spre… retragere! AMR3!

Craiova revine mai repede pe teren de la odihnă, FCSB mai are de primit probabil niște indicații. Nu le mai primește însă Adrian Petre, lăsat din nou la dușuri între reprize. Oltenii pe care-i numeri pe degete în tribune încearcă să aducă impulsul de care au nevoie „băeții”.

Dar impulsul vine de la pumnul lui Andrei Vlad care se oprește în pometele lui Koljic. Încă un penalty pentru Craiova, iar acum e rândul lui Dan Nistor. Gol la meciul 300 în prima divizie și încă un pas spre… retragere! Doar el a spus că-și poate agăța ghetele în cui dacă ia titlul în Oltenia!

E doar minutul 55 și pare că mai avem mult de jucat. Dar totul trece repede. Se joacă tare și bine. Se pune osul. Nimeni nu lasă garda jos. Ratează și unii, și alții. Poate pentru o parte a fanilor e bine că nu sunt pe stadion.

Finalul este nerecomandat celor cu probleme cardiace. În special din tabăra olteană. Elevii lui Bergodi își apără cu gheata în capul adversarului punctele de titlu. Resping tot, țin de minge, stau „sus”. Și rămân acolo, „sus”. Pe primul loc. AMR3: Botoșani, Giurgiu și regalul de pe „Oblemenco” cu CFR Cluj.

 

ADVERTISEMENT