Sport

Craiova i-a găsit înlocuitor lui Elvir Koljic! „Tancul” cu 13 goluri marcate în SuperLiga e liber de contract. Exclusiv

Accidentarea lui Elvir Koljic îi face pe șefii Craiovei să caute soluții rapide. În capul listei este un atacant cu 42 de meciuri în SuperLiga.
07.09.2022 | 15:27
Craiova ia gasit inlocuitor lui Elvir Koljic Tancul cu 13 goluri marcate in SuperLiga e liber de contract Exclusiv
Andrei Virgil Ivan si Kevin Luckassen in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si Sepsi OSK Sfantu Gheorghe, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, luni 13 septembrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova are nevoie urgentă de un vârf de atac. Elvir Koljic s-a accidentat la partida cu Hermannstadt de la Sibiu, iar revenirea sa pe teren este departe în timp.

Kevin Luckassen, înlocuitorul lui Elvir Koljic în atacul Universității Craiova. Olandezul e liber de contract de la 1 iulie

Imediat după eșecul oltenilor de la Mediaș, 0-1 cu echipa lui Marius Măldărășanu, FANATIK a dezvăluit problemele mari pe care le are Elvir Koljic.

ADVERTISEMENT

Din estimările inițiale ale staff-ului medical al Craiovei, bosniacul rata clar derby-urile cu Farul, CFR Cluj și FCSB. Dar situația este mult mai dificilă pentru Koljic, iar absența sa va fi de câteva luni.

În aceste condiții, Craiova trebuie să se miște repede și să-i găsească un înlocuitor. Iar pentru că perioada de transferuri s-a terminat luni, 5 septembrie, la miezul nopții, singura variantă pentru olteni este un jucător liber de contract la ora închiderii mercato.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIKoltenii au deja un nume important cu care discută semnarea unui angajament. Este vorba despre Kevin Luckassen, fostul atacant al celor de la Sepsi în sezonul anterior. Olandezul de 29 de ani a jucat la Sf. Gheorghe împrumutat fiind de turcii de la Kayserispor.

Kevin Luckassen, „bestia nera” pentru olteni! Atacantul de 1,85m a dat gol și lui CSU, și lui FCU, în tricoul lui Sepsi, în sezonul trecut

Kevin Luckassen a fost remarcat de cei de la Craiova din sezonul anterior, când juca în Covasna. El a făcut mereu probleme trupei lui Rotaru ca jucător al lui Sepsi. De fapt, Sepsi este echipa care a scos Universitatea din semifinalele Cupei și a câștigat apoi trofeul.

ADVERTISEMENT

Luckassen a marcat în sezonul regulat pentru Sepsi contra echipei pregătite atunci de Laurențiu Reghecampf. Olandezul a deschis scorul chiar în minutul 1 al victoriei (3-1) din 28 ianuarie 2022 a lui Sepsi. A egalat pentru Universitatea… Koljic, dar după pauză Sepsi s-a dus lejer la 3-1.

Luckassen nu a iertat nici cealaltă echipă a Craiovei în tricoul lui Sepsi. „Tancul” de 1,85 metri știe să înscrie și pe „Ion Oblemenco”! A făcut-o în FCU – Sepsi 1-1, din 6 noiembrie 2021, el deschizând „balul”.

ADVERTISEMENT

Acum sunt șanse importante ca Luckassen să joace pe „Oblemenco” în calitate de jucător al Craiovei. El s-a despărțit de Kayserispor pe 1 iulie 2022, reziliindu-și contractul care mai era valabil un sezon.

  • 800.000 de euro a încasat Viitorul lui Gică Hagi de la Kayserispor pentru transferul din februarie 2021 al lui Kevin Luckassen

Elvir Koljic este la a patra accidentare serioasă din carieră. Calvarul bosniacului a început în octombrie 2019

Koljic este mai degrabă pacient decât jucător la Universitatea Craiova în ultimele sezoane. Calvarul bosniacului a început pe 4 octombrie 2019, la remiza de acasă (1-1) a oltenilor cu Politehnica Iași.

În minutul 57, Koljic a fost faultat grosolan de Ovidiu Mihalache, cel care nu a văzut nici măcar cartonașul galben din partea centralului Horațiu Feșnic! Koljic a absentat 178 de zile, ratând 25 de meciuri ale „albaștrilor”. În sezonul 2019/2020, accidentarea i-a recidivat, însemnând alte aproape 100 de zile „pe bară”.

Koljic nu și-a mai revenit la forma excelentă dinaintea accidentării de acum 3 ani. Și sezonul trecut a avut probleme. O fractură de peroneu l-a făcut pe bosniac să mai bifeze 148 de zile de absență. A revenit în martie anul acesta, acum a venit accidentarea cu Hermannstadt. Deși are contract încă 3 sezoane, Koljic pare un pariu pierdut pentru Universitatea!

  • 800.000 de euro este cota actuală a lui Kevin Luckassen
  • 17 ianuarie 2020 este data la care Luckassen a semnat cu Poli Iași, el fiind adus în fotbalul românescu de Mircea Rednic
ADVERTISEMENT