Fotbal intern

Craiova, întăriri de la liderul din play-out? Care sunt cei trei jucători pe care au pus ochii oltenii. EXCLUSIV

02.05.2019 | 15:07
Universitatea Craiova caută să transfere mai mulți jucători de la Gaz Metan Mediaș

Universitatea Craiova caută să fie în lupta pentru titlu și în sezonul viitor, iar formația din Bănie și-a făcut o listă scurtă de potențiale transferuri. FANATIK a aflat că printre țintele Craiovei se numără și trei jucători de la liderul play-out-ului Ligii 1 Betano. Este vorba despre fundașul central Ionuț Larie, mijlocașul defensiv Boubacar Fofana și mijlocașul ofensiv Darius Olaru.

Craiova caută să transfere trei jucători de la Gaz Metan Mediaș

Cei trei fotbaliști ar răspunde unor nevoi destul de importante pentru U Craiova. Astfel, Ionuț Larie ar veni într-o defensivă care în ultima perioadă a fost decimată de accidentări, dar și în care nume grele precum Isaac Donkor au dezamăgit prin prestațiile lor. Larie a jucat în sezonul precedent la FCSB, după ce trecuse pe la Viitorul și CFR Cluj. El a fost „mazilit” de la roș-albaștrii de patronul Gigi Becali, a plecat în prima parte a sezonului în Kazahstan, la Tobol Kostanay și a semnat cu medieșenii cu o zi înainte de încheierea mercato-ului în România, fapt ce l-a trimis încă din acest sezon pe Iulian Cristea la FCSB. Larie are contract cu Gaz Metan până în vara lui 2020.

Dacă transferul lui Larie la Craiova se va efectua, va fi interesant de văzut cine va pleca, dat fiind faptul că pe postul de fundaș central oltenii au în acest moment un contingent important de jucători: Donkor, Kelic, Ferreira, Acka sau Florin Gardoș, fotbalist împrumutat la Poli Iași și care se va întoarce în vară pe Oblemenco.

Universitatea Craiova vrea să îl transfere pe Ionuț Larie, fundașul lui Gaz Metan Mediaș

Boubacar Fofana și Darius Olaru, întăriri de la Gaz Metan pentru mijlocul Craiovei?

În ceea ce îl privește pe Boubacar Fofana, jucătorul a fost dorit de Mihai Teja în momentul în care a semnat cu FCSB. FANATIK a scris atunci că internaționalul din Guineanu s-a înțeles cu roș-albaștrii și nici medieșenii nu au fost de acord cu suma oferită de Gigi Becali pentru transferul mijlocașului defensiv african. Rămâne de văzut dacă se va materializa trecerea lui Fofana în Bănie, într-un compartiment în care Craiova „scârție” destul de rău, având doar doi mijlocași defensivi de meserie, Alexandru Mateiu și Matteo Fedele.

Nu în ultimul rând, Darius Olaru este o altă țintă importantă pentru Craiova, după cum am scris în urmă cu câteva zile. Tânărul internațional de tineret al Gazului reprezintă o posibilă țintă pentru olteni nu doar pentru calitățile pe care le-a arătat, dar și pentru faptul că este un jucător eligibil pentru regula U21 care din sezonul viitor prevede ca formațiile din Liga 1 Betano să alinieze la start doi fotbaliști născuți cel puțin la 1 ianuarie 1998.

Darius Olaru, unul dintre jucătorii lui Gaz Metan Mediaș pe care Craiova caută să îi transfere

U Craiova trebuie să scoată bani din buzunar pentru a-i luat pe cei trei jucători ai lui Mediaș

Un lucru interesant este dat de faptul că cei trei jucători de la Mediaș au contract cu echipa ardeleană pentru încă cel puțin un sezon. Asta înseamnă că patronul va trebui să bage mâna în buzunar pentru a-i aduce la echipă, lucru pe care Rotaru nu se sfiește să îl facă, mai ales că au venit suficienți bani din transferurile lui Mitriță, Băluță sau Screciu.

Contactat de FANATIK, noul președinte al Universității, Sorin Cîrțu, a refuzat să comenteze viitoarea campanie de transferuri: „Deocamdată nu se vorbește de niciun jucător care vine, care pleacă. Suntem încă în campionat, nu vorbim de niciun transfer. Despre mutări, vorbim la sfârșitul campionatului”. Așadar, rămâne de văzut ce mutări vor face oltenii, după ce sezonul va fi încheiat.

  • 500.000 de euro este cota lui Ionuț Larie, dar și a lui Boubacar Fofana, potrivit transfermarkt.com
  • 900.000 de euro este cota lui Darius Olaru