Fotbal intern

Craiova lui Mititelu a fost afiliată de FRF! Comitetul executiv a decis!

02.08.2018 | 15:28
Craiova lui Mititelu a fost afiliata de FRF Comitetul executiv a decis

Craiova lui Mititelu a fost afiliată de FRF! U Craiova 1948 a primit avizul favorabil din partea Comitetului Executiv pentru afilierea la Federația Română de Fotbal.

U Craiova 1948 SA a promovat în această vară în Liga 3. Astfel că, după ce a pierdut procesul cu Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal, iar vechea societate, FC U Craiova a intrat în faliment, Adrian Mititelu a decis să o ia de la zero în vara anului trecut.

Craiova lui Mititelu a fost afiliată de FRF! Comitetul executiv a decis!

Astfel, după ce au promovat fără drept de apel în Liga 3, alb-albaștrii înregistrând doar victorii de la primul meci până la ultimul meci al sezonului, câștigând inclusiv Cupa României pe Dolj, U Craiova 1948 a primit în cursul zilei de joi votul pozitiv din partea Comitetului Executiv pentru afiliere. FANATIK.RO a aflat că în următorele ore se va decide și în ce serie jucătorii lui Ștefan Stoica vor fi repartizați.

Însă, după ce FC U Craiova 1948 a fost afiliată la FRF, conform regulamentului, echipa pregătită de Ștefan Stoica trebuie să joace în Liga III-a în primul 11 cu trei juniori. Astfel că, oficialii formației patronate de Adrian Mititelu au adus în această vară mai mulți tineri jucători în vârstă de 17-18 ani , iar FANATIK.RO a aflat că finanțatorul echipei din Bănie a reușit să îl transfere la echipa sa, după ce elevii lui Fane Stoica au promvat în Liga 3, pe unul dintre cei mai talentați juniori de la loturile națioanale ale FRF-ului. Alb-albaștrii l-au adus de la Brescia pe Samuel Zimta, dar italienii au rămas cu 50 la sută din procente deoarece sunt siguri că datorită valorii sale jucătorul nu o să stea prea mult timp prin România.

FCU a transferat un fotbalist de la Brescia. Zimta a ajuns în Bănie!

După 9 ani petrecuți în Italia, mijlocașul central Samuel Zimta a decis să revină în România și va juca în sezonul 2018-2019 pentru nou-promovata în Liga a III-a FC U Craiova 1948.
Originar din Drobeta Turnu Severin, Samuel Zimța a început fotbalul la Școala de Fotbal Gică Popescu Craiova, iar la vârsta de 10 ani a plecat în Italia, împreună cu familia. La 12 ani a ajuns la una dintre academiile de fotbal deschise de Inter Milano, iar la 16 ani a semnat primul contract de jucător profesionist, cu Virtus Entella Chiavari, pentru care a evoluat doar la juniori. În iarnă a fost achiziționat de Brescia, însă n-a reușit să facă pasul la seniori, fiind utilizat la U19. În această vară aceasta, Zimța a decis să joace pentru FC U Craiova 1948.

Sunt foarte bucuros că am ajuns la echipa cu care am ținut de mic. În plus, am vrut să joc într-o echipă de seniori. La Brescia era mai greu pentru mine, fiindcă trebuia să mai stau un an la U19. Consider ca la Craiova am posibilitatea să progresez mai repede. Ținând cont că avem în lot jucători cu foarte mare experiență, precum Mădălin Ciucă, Ovidiu Dănănae sau Mihai Dina, dar și ceilalți, de la care am cu siguranță multe de învățat, este inevitabilă creșterea mea în joc. Îmi doresc să ajut cât mai mult echipa și să promovăm. E o bucurie că voi juca pe stadionul din orașul natal, la Severin, dar sper ca echipa să revină, cât mai repede, la Craiova, acolo unde îi este locul. Peluza Sud va fi alături de noi peste tot și abia aștept să înceapă campionatul. Sper să revin și în circuitul echipei naționale de juniori, unde am mai fost convocat la U17”, a declarat Samuel Zimța.