Fotbal intern

CRAIOVA-MILAN. VIDEO. Speranţe pentru olteni. În 2003, Olăroiu o învingea pe AC Milan

CS U Craiova o va întâlni pe AC Milan în turul 3 preliminar al Europa League, unul din meciurile de afiş ale echipelor româneşti în cupele europene. Italienii vor evolua din nou cu o echipă...
14.07.2017 | 16:53
CRAIOVAMILAN VIDEO Sperante pentru olteni In 2003 Olaroiu o invingea pe AC Milan
ADVERTISEMENT

CS U Craiova o va întâlni pe AC Milan în turul 3 preliminar al Europa League, unul din meciurile de afiş ale echipelor româneşti în cupele europene. Italienii vor evolua din nou cu o echipă românească la 14 ani distanţă de la ultimul meci jucat împotriva unei formaţii din prima ligă din România. Pe 23 august 2003, FC Naţional juca împotriva milanezilor într-un meci amical disputat la “Trofeo Seat Pagine Gialle”.

Cu Walter Zenga şi Cosmin Olăroiu pe bancă, “bancarii” marcau în minutul 50 prin Ovidiu Petre. FC Naţional egala campioana Europei, “rossonerii” deschizând scorul în minutul 43 prin Inzaghi. Meciul a ajuns la loviturile de departajare, însă elevii lui Carlo Ancelotti nu au mai avut noroc la fel ca în finala Ligii Campionilor, jucată în mai, la Manchester, împotriva lui Juventus.

ADVERTISEMENT

Serginho şi Tomasson au ratat de la 11 metri, în timp ce jucătorii lui FC Naţional au executat perfect prin Gigel Coman, Daniel Ghindeanu, Petre Marin şi Ovidiu Panc, în timp ce pentru AC Milan a marcat Rivaldo. “Bancarii” se impuneau cu 4-1 şi produceau un şoc, mai ales că învingeau echipa care câştigase cu doar câteva luni înainte Liga Campionilor.

“Nu le-am spus baietilor decat sa nu le fie frica si sa aiba incredere in ei. La urma-urmei, si noi eram 11 oameni, ca si ei. Au venit la noi Zaccheroni si Ancelotti, fostul si actualul antrenor al Milanului. Dar si ex-selectionerii Italiei, Arrigo Sacchi si Azeglio Vicini”, îşi aduce aminte Cosmin Olăroiu pentru site-ul eusunt12.ro.

ADVERTISEMENT

Cum arătau cele două echipe

AC Milan: Dida (46 Abbiati) – Cafu (46 Simic), Nesta, Roque Junior, Kaladze (24 Pancaro) – Gattuso (46 Brocchi), Redondo (46 Ambrosini), Seedorf (46 Serginho) – Rui Costa (46 Kaka) – Inzaghi (46 Rivaldo), Shevchenko (46 Tomasson)
Antrenor: Carlo Ancelotti

FC National: Popa – Buta, McKain, F. Moldovan (62 Canu), P. Marin – Olah (57 Verdes), Ov. Petre (71 Panc); Domocos (46 Ghindeanu); Coman – Caramarin (68 Sava) – Savu (46 Chihaia, 89 Onyekwere)

ADVERTISEMENT

Antrenori: Walter Zenga, Cosmin Olaroiu

CS U Craiova, a doua vizită în România

AC Milan a venit prima oară în România în 1938, atunci când au întâlnit-o pe Ripensia Timişoara în Cupa Europei Centrale, în primul tur al competiţiei. Bănăţenii câştigau cu 3-0 meciul de pe teren propriu, golurile fiind marcate de Marcu (o dublă) şi Ştefan Dobay. În retur, AC Milan a câştigat cu 3-1, dar italienii erau eliminaţi din Cupa Europei Centrale.

CRAIOVA-MILAN. Italienii invinsi de FC National in 20031

38 de ani mai târziu, în 1976, AC Milan venea la Bucureşti, unde o întâlnea pe Dinamo în primul tur al Cupei UEFA. În meciul tur jucat pe stadionul “23 August” cele două echipe au terminat la egalitate, 0-0. Două săptămâni mai târziu, dinamoviştii deschideau scorul în minutul 8 prin Alexandru Sătmăreanu. Italienii antrenaţi de Marchioro revin în joc şi marchează de două ori prin Callon şi Silva, astfel că AC Milan se califica în turul 2.

ADVERTISEMENT

CRAIOVA-MILAN. Italienii invinsi de FC National in 2003

În 1989, Steaua Bucureşti juca împotriva lui AC Milan în finala Cupei Campionilor Europeni. Trupa lui Arrigo Sacchi era una dintre cele mai în formă din Europa, italienii bazându-se pe tripleta olandeză van Basten-Gullit-Rijkaard. Steliştii erau la a doua finală europeană, însă nu au putut să facă faţă atacurilor italienilor, astfel că la pauză scorul era de 3-0 pentru milanezi. La întoarcerea echipelor de la vestiare, Marco van Basten marca al doilea gol al său şi AC Milan triumfa cu 4-0, celelalte două goluri ale italienilor fiind marcate de Ruud Gullit.

CRAIOVA-MILAN. Italienii invinsi de FC National in 20032

18 trofee internaţionale a câştigat AC Milan de-a lungul timpului

ADVERTISEMENT