Sport

Oltenii nu au cerut degeaba recuzarea arbitrului la meciul cu Farul. Penalty neacordat pentru trupa lui Napoli, confirmat de Zotta și Crăciunescu

E scandal înaintea meciului care trage cortina peste etapa a 22-a din Liga 1. FC U Craiova 1948 a cerut recuzarea arbitrului Ionuț Coza, cel care va oficia partida de la Constanța, cu Farul.
24.01.2022 | 22:10
Oltenii nu au cerut degeaba recuzarea arbitrului la meciul cu Farul Penalty neacordat pentru trupa lui Napoli confirmat de Zotta si Craciunescu
ADVERTISEMENT
24-01-2022
20:37

Oltenii nu au cerut degeaba recuzarea arbitrului la meciul cu Farul

Ion Crăciunescu și Constantin Zotta au văzut penalty clar la faza în care Sekou Sidibe, atacantul Craiovei, a fost faultat în careu de Mihai Aioani, portarul Farului, pentru care a văzut cartonașul galben pentru simulare.

„Da, este penalty. Portarul vine cu piciorul drept și pune piciorul pe piciorul adversarului. E diferență mare între a da penalty și a dat cartonaș galben pentru simulare. Asta nu însemna că era gol, dar trebuia dat penalty”, a spus Ion Crăciunescu, la TV DigiSport.

„Este un atac întârziat, care generează această cădere. Nu văd ca atacantul să simuleze. Este un penalty clar, evident!”, a spus și Constantin Zotta, la TV TelekomSport.

Nicolo Napoli a vorbit la finalul meciului și crede că poate să scape echipa de la retrogradare: „A fost un meci bun al fotbaliștilor mei, am avut ocazii și în prima repriză. Îi felicit pe băieți pentru că au făcut un meci bun mai ales în a doua repriză, dar ăsta e fotbalul.

Cred că se putea termina egal, dar asta a fost, a câștigat Farul. E clubul meu preferat, îmi place să fiu aici, îmi plac suporterii și încercăm să ne salvăm de la retrogradare”.

„Nu mă interesează ce spune oricine despre revenirea mea. Cred că avem nevoie de un fundaș central și posibil un atacant.

De pe 14 februarie vor putea juca Enache și Chițu. Sunt fotbaliști buni, se poate lucra și ne salvăm de la retrogradare”, a mai spus tehnicianul.

Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat pe Ionuț Coza să conducă ultimul meci al rundei cu numărul 23, Farul Constanța – FC U Craiova 1948. Decizia forului în fruntea căruia se află Kyros Vassaras i-a scos din sărite pe olteni.

Confruntarea dintre Farul și FC U Craiova 1948 e programată luni, 24 ianuarie, de la ora 20:00, și va avea loc pe stadionul din Ovidiu.

ADVERTISEMENT

Conform Prosport, clubul lui Adrian Mititelu a cerut recuzarea arbitrului ilfovean. Alb-albaștrii consideră că Ionuț Coza este mai mult decât apropiat echipei patronate și antrenate de Gică Hagi.

Scandal înainte de FC U Craiova – Farul Constanța. Oltenii au cerut recuzarea arbitrului Ionuț Coza

„Prin prezenta, formulăm cerere de recuzare a arbitrului de centru, Ionuț Coza, desemnat să arbitreze partida dintre FC Farul – U Craiova 1948, din data 24.01.2021, ora 20:00, din cadrul etapei a 22-a a Campionatului Național de Fotbal din Liga 1, sezonul 2021-2022, având următoarele motive:

ADVERTISEMENT
  1. Ionuț Coza este un apropiat al grupării Farul Constanța, fiind deseori văzut în baza clubului Farul Constanța în afara perioadei de desfășurare a competițiilor oficiale;
  2. Ionuț Coza a dezavantajat echipa noastră în mod flagrant la meciul U Craiova 1948 – Farul Constanța, din cadrul etapei a VII-a, sezonul 2021-2022, când a acordat un penalti inexistent;
  3. Ionuț Coza a dezavantajat echipa noastră în cadrul Ligii a II-a, sezonul 2020-2021, într-un meci cu Petrolul Ploiești, când a acordat un penalti de-a dreptul hilar.
  4. Însăși desemnarea acestui arbitru de către Comisia Centrală a Arbitrilor este pusă sub semnul întrebării, având în vedere că sunt cunoscute, la nivelul FRF, relațiile acestuia cu clubul Farul Constanța (ex Viitorul).

De asemenea, precizăm că, în ambele meciuri, arbitrul Ionuț Coza a dat și alte decizii total incorecte împotriva noastră.

ADVERTISEMENT

Ținând cont că abia azi de dimineață am luat cunoștință de numele arbitrului care arbitrează la centru partida dintre FC Farul – U Craiova 1948, vă rugăm, pentru echilibru și pentru îndepărtarea oricăror suspiciuni, să desemnați un alt arbitru de centru”, se arată în cererea de recuzare a oltenilor, semnată de Adrian Mititelu, Jr.

În această iarnă, Aurelian Chițu a ajuns gratis de la Farul la FC U Craiova 1948

În ciuda nemulțumirilor exprimate de olteni în ziua meciului de la Ovidiu, FC U Craiova 1948 a transferat în această în iarnă un fotbalist de la Farul Constanța.

ADVERTISEMENT

După ce și-a reziliat contractul cu echipa lui Hagi, informație dezvăluită exclusiv de FANATIK, Aurelian Chițu a semnat cu gruparea din Bănie din postura de jucător liber de contract.

Deși a fost prezentat oficial la echipa lui Nicolo Napoli, Chițu nu va putea fi folosit împotriva fostei sale formații. Atât el, cât și Gabi Enache, nu pot fi înregistrați la LPF din cauza interdicției la transferuri pe care o are FC U Craiova 1948.

Farul și FC U Craiova 1948 au obiective diferite înaintea meciului direct. Constănțenii speră la play-off. Sunt pe locul 6, cu 32 de puncte, la egalitate cu Rapid, care stă la pândă pe poziția a șaptea. În schimb, alb-albaștrii se bat la retrograde. Sunt pe locul 13, loc de baraj, cu 19 puncte, patru mai puține decât salvarea directă.

ADVERTISEMENT