Fotbal intern

Craiova n-a vrut să-l ţină pe Gustavo. “N-am încercat să forţez nota!”

07.07.2018 | 08:27
Gustavo se bucură alături de Alexandru Mateiu după un gol înscris pentru Universitatea Craiova, echipă care n-a vrut să-l mai ţină în lotul lui Devis Mangia

Oficialii echipei Universitatea Craiova 1948 nu au vrut să-l ţină pe Gustavo Vagenin, iar acest lucru l-a recunoscut chiar Marcel Popescu, preşedintele formaţiei din Bănie. Brazilianul în vârstă de 26 de ani nu a primit ofertă de la olteni pentru prelungirea contractului, iar acesta a ales să plece în China pentru un salariu uriaş.

Marcel Popescu, preşedintele celor de la Universitatea Craiova 1948, a vorbit despre plecarea lui Gustavo Vagenin la  Liaoning FC, în liga a 2-a din China, acolo unde va câştiga un salariu de 1.200.000 de euro pentru un an şi jumătate. La Liaoning, brazilianul va face echipă cu Jacob Mulenga, fostul jucător de la Utrecht.

De ce n-a vrut Universitatea Craiova să-l ţină pe Gustavo

“Situaţia lui Gustavo este una atipică, în general, dar frecvent întâlnită la jucătorii aflaţi în ultimul an de contract. Gustavo, fiind unul dintre golgheterii echipei, a atras atenţia mai multor cluburi. Cei din China s-au mişcat mai repede şi au făcut ofertă direct jucătorului, prin impresar, o ofertă. Nu este un secret, e pe un an şi jumătate, 1,2 milioane de euro net. Asta înseamnă 800.000 de euro net pe sezon. Nici n-am încercat să forţez nota şi să-i cerem lui Gustavo să semneze cu noi un alt contract, pentru că n-ar fi fost onest atât timp cât el a primit direct această ofertă din China.

L-am înţeles, i-am mulţumit. Acum, probabil într-o zi sau două, aşa cum v-am obişnuit, pe site-ul clubului va apărea şi oficial. Nu apare în momentul de faţă, pentru că nu sunt tratative finalizare şi depinde de un control medical care dă sau nu undă verde transferului”, a declarat Marcel Popescu la Telekom Sport.

Gustavo îi salută pe suporterii echipei CS Universitatea Craiova după un meci jucat pe Arena Naţională
Gustavo în timp ce îi saluta pe suporterii formaţiei Universitatea Craiova după un meci de pe Arena Naţională

Craiova s-a despărţit de trei jucători importanţi în această vară

Gustavo Vagenin nu este singurul fotbalist care a plecat de la Universitatea Craiova în această vară. Oltenii s-au despărţit de Alexandru Băluţă, jucător care a ajuns la Slavia Praga, dar şi de Vladimir Screciu, cel care a semnat cu Genk, formaţie din prima ligă belgiană. În lotul lui Devis Mangia au ajuns doar doi jucători: Alexandru Cicâldău şi Mirko Pigliacelli.