Fotbal intern

Craiova, palmares dezastruos în ultimele meciuri cu echipele din play-off. Oltenii au trei eșecuri consecutive fără gol marcat

08.03.2020 | 15:38
Craiova palmares dezastruos in ultimele meciuri cu echipele din playoff Oltenii au trei esecuri consecutive fara gol marcat
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova întâlnește duminică, de la ora 20:30, pe FCSB, într-un meci programat pe o Arenă Națională pustie din cauza coronavirus. Oltenii speră să spargă gheața și să se impună pe terenul roș-albaștrilor pentru prima oară în ultimii șase ani. Statistica este însă un rival de temut al trupei lui Corneliu Papură, fie pe termen lung, fie pe termen scurt.

Universitatea Craiova, palmares dezastruos în meciurile cu echipele de top: trei eșecuri consecutive fără gol marcat

Elevii lui Corneliu Papură vin la București cu gânduri mari. Aflați pe locul 2 în Liga 1, oltenii au nevoie de toate cele trei puncte pentru a continua lupta la titlu cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Gruparea din Bănie are însă, pe lângă FCSB, un ”rival uriaș” în ultimii ani, dar și în acest sezon, iar acesta se numește ”statistica”.

În ciuda faptului că ocupă locul 2 în campionat, Craiova are o serie de trei meciuri pierdute și fără gol marcat contra echipelor din play-off.

ADVERTISEMENT

Oltenii, fără reacție cu CFR, Astra și FCSB

Cu Victor Pițurcă pe bancă, Universitatea Craiova s-a prezentat extrem de modest în ultimele trei meciuri în care a înfruntat echipe din zona superioară a clasamentului.

Rând pe rând, CFR Cluj, Astra și FCSB au predat oltenilor lecții veritabile de fotbal în toamna și în iarna anului 2019.

ADVERTISEMENT
  • CFR Cluj – Universitatea Craiova 2-0, meciul zero

Pe 19 octombrie, în Gruia, Craiova se prezenta sub orice critică împotriva campioanei. Timp de 90 de minute, elevii lui Pițurcă nu s-au apropiat de poarta ardelenilor, având zero șuturi pe poartă.

  • Astra – Universitatea Craiova 1-0, bătuți de cuplul ”Budescu-Alibec” 

La începutul lunii decembrie, Universitatea Craiova a intrat, așa cum spunea la acea vreme Victor Pițurcă, într-o ”depresie fotbalistică”.

ADVERTISEMENT

După o gafă a lui Bălașa, Budescu a luat balonul și i l-a pus pe tavă colegului și prietenului Alibec: 1-0 și Pițurcă se apuca de primele bagaje.

  • FCSB – Universitatea Craiova 2-0, ”rezolvați” de ”perle”

”Perlele” lui Gigi Becali, Dennis Man și Florinel Coman i-au aplicat o lecție usturătoare lui Victor Pițurcă în ultimul meci din 2019.

Avea să fie ultimul meci și pentru ”Piți” pe banca oltenilor. Acesta a plecat din Bănie, iar ulterior a declarat că nu stă la această echipă pentru a fi umilit de rivalul său de la FCSB.

”Am realizat că nu mă pot bate cu celelalte candidate la titlu și, repet pentru a o suta oară, eu nu stau să mă bată pe mine Gigi Becali fiindcă nu am la dispoziție lotul pe care mi-l doresc eu”, a declarat Victor Pițurcă la startul lui 2020.

Statistica meciurilor din București pe care trebuie să o învingă Craiova:

  • FCSB – Universitatea Craiova 3-1 (02.08.2014)
  • FCSB – Universitatea Craiova 2-0 (06.12.2015)
  • FCSB – Universitatea Craiova 2-1 (02.10.2016)
  • FCSB – Universitatea Craiova 3-0 (13.05.2017)
  • FCSB – Universitatea Craiova 1-1 (30.07.2017)
  • FCSB – Universitatea Craiova 2-0 (09.04.2018)
  • FCSB – Universitatea Craiova 3-2 (24.02.2019)
  • FCSB – Universitatea Craiova 3-2 (31.03.2019)
  • FCSB – Universitatea Craiova 2-0 (22.12.2019)

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 3,51 este cota pentru ”X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT