Fotbal intern

Craiova, primul triumf după 1993! Cupa României ajunge în Bănie

27.05.2018 | 22:52
Craiova primul triumf dupa 1993 Cupa Romaniei ajunge in Banie

CSU Craiova a învins-o pe Hermannstadt, scor 2-0, în finala Cupei României. După 25 de ani de aşteptare, oltenii reuşesc să câştige un trofeu, cu toate că mai mereu, în Bănie s-a visat frumos. Devis Mangia a reuşit să construiască o echipă care se poate bate până la final, la titlu, în sezonul viitor. Gustavo şi Alexandru Mitriţă au marcat golurile victoriei în meciul cu Hermannstadt.

Victoria în faţa lui Hermannstadt a venit la 25 de ani, fără o lună, de când Universitatea Craiova a cucerit ultima dată Cupa României. Finala s-a jucat pe 26 iunie 1993, pe stadionul “Naţional”, când oltenii au învins-o pe Dacia Unirea Brăila, scor 2-0, graţie golurilor marcate de Cristian Vasc şi Gheorghe Craioveanu.

CSU Craiova, Cupa României după 25 de ani şi urmează Supercupa cu CFR Cluj

Cu toate că Universitatea Craiova a câştigat trofeul, bucuria victoriei a fost umbrită de accidentarea lui Emil Săndoi. Căpitanul oltenilor s-a rupt după o intrare dură a lui Marin Petrache, diagnosticul fiind unul groaznic: dublă fractură de tibie şi peroneu.

Craiova, câştigătoarea Cupei României în 1993
Craiova, câştigătoarea Cupei României în 1993

Din 1993 şi până în prezent, Universitatea Craiova a ratat trei şanse să câştige Cupa României. În 1994, 1998 şi 2000, trupa din Bănie a ajuns până în finală, dar de fiecare dată a fost învinsă de Gloria Bistriţa, Rapid Bucureşti şi Dinamo Bucureşti. După victoria din finala de pe Arena Naţională, CSU Craiova o va întâlni pe CFR Cluj în Supercupa României, chiar pe stadionul “Ion Oblemenco”.