Fotbal intern

Craiova renunță la jucători de bază! Sorin Cârțu a spus tot: ”E o mare dezamăgire”

05.06.2019 | 23:33
Craiova renunta la jucatori de baza Sorin Cartu a spus tot E o mare dezamagire

Conducătorii clubului U Craiova au decis să renunțe la mai mulți jucători de bază, care nu au dat randamentul scontat în sezonul recent încheiat din Liga 1 Betano. După o analiză amănunțită, oltenii au hotărât să nu se mai bazeze pe 11 jucători pentru viitoarea stagiune, iar președintele Sorin Cârțu a anunțat că se încearcă aducerea altor fotbaliști.

Craiova renunță la jucători de bază

”Renunțăm la jucătorii la care am avut speranță în sezonul trecut. E normal să încercăm în altă parte. Sunt discuții pentru despărțiri amiabile, dar va dura. Oricum, când ne strângem, la reunire, ei nu o să facă parte din lotul nostru, nu mai sunt în vederile noastre. Meza Colli e o mare dezamăgire. Ne-a durut foarte tare că nu am prins nici măcar locul 3. Echipa asta s-a bazat pe 8-9 jucători care au jucat majoritatea meciurilor, iar când au fost suspendați sau accidentați cei de pe bancă nu ne-au ajutat. Ne-a deranjat modul cum s-au prezentat, cum s-au pregătit și cum au tratat competiția”, a declarat Sorin Cârțu despre jucătorii de bază la care va renunța Craiova.

”Burlacu poate ar fi intrat în vizorul nostru, dar avem nevoie de doi jucători sub 21 de ani și el nu mai intră în această categorie. Mihăilă, Baicu, Borza, Vlădoiu și Drăghici sunt jucătorii sub 21 de ani. Poate antrenorul ar fi trebuit să tragă mai mult de Burlacu, dar este și vina lui că nu a rămas aici. Qaka este un jucător care poate rezolva problema de inter dreapta în 4-3-3. E un jucător cu care ne putem face treaba și a fost dorit și de antrenor. Încercăm să aducem jucători din afară, li s-au oferit bani buni, dar nu au vrut să vină din România. Din ce știu eu Donkor nu va rămâne. Nu se pune problema să-l dăm pe Mateiu pentru Ioniță. Mateiu este un jucător de bază pentru noi”, a mai spus președintele oltenilor la Digi Sport Special.

Cesar Meza Colli în duel cu Juan Emmanuel Culio în meciul U Craiova – CFR Cluj

”Nu mă miră că Neagoe a ajuns la Dinamo”

Sorin Cârțu crede că antrenorul Eugen Neagoe o poate duce pe Dinamo București în play-off-ul Ligii 1 Betano, dar a precizat că totul depinde de lotul pe care îl va avea la dispoziție: ”Neagoe mi-a fost jucător și pentru el ca antrenor mă bucur că a avut această ascensiune. A făcut treabă bună și la Iași, și la Sepsi. Nu mă miră că acum este la Dinamo, dar văd că sunt unele probleme acolo. Vedem ce lot își poate face”.

U Craiova se va reuni luni, 10 iunie, pentru începerea noului sezon, dar de la prima întâlnire vor lipsi nu mai puțin de 11 jucători. Oficialii oltenilor, împreună cu antrenorul Corneliu Papură au decis să nu mai mizeze pe Andrei Burlacu, Florin Gardoş, Răzvan Popa, Isaac Donkor, Radoslav Dimitrov, Ovidiu Bic, Nuno Rocha, Alin Ţegle, Cesar Mezza Colli, Andrei Cristea și Eduard Stăncioiu, acest din urmă aflat la final de contract. În schimb, oltenii l-au transferat pe mijlocașul Kamer Qaka de la Poli Iași.

Tags: