Fotbal intern

Craiova, scandal pe palmares. “Rotaru abia acum vede cum e balamucul în Bănie!”

19.06.2018 | 16:57
Craiova, scandal pe palmares. Mihai Rotaru se află prezent pe stadionul Ion Oblemenco

Craiova, scandal pe palmares. Fostele glorii ale Craiovei “Maxima” şi-au spus părerea despre lupta pentru palmares dintre tabăra lui Adrian Mititelu şi cea a lui Pavel Badea şi Mihai Rotaru.

Curtea de Apel de la Timişoara a respins în cursul zilei de luni apelul depus de Clubul Sportiv al lui Pavel Badea, iar în aceste condiţii echipei lui Mihai Rotaru din Liga 1 Betano nu i-a fost recunoscut palmaresul Universităţii Craiova. Ulterior conducerea lui CSU Craiova a emis un comunicat prin care a anunţat că Adrian Mititleu nu a câştigat nimic personal, iar decizia de la Curtea de Apel Timişoara poate să fie atacată la ICCJ.

Craiova, scandal pe palmares. “Rotaru abia acum vede cum e circul în Bănie!”

FANATIK.RO a luat legătura cu câţiva foşti jucători din Craiova Maxima, cei care au vorbit despre lupta pentru palmaresul Universităţii Craiova dintre tabăra lui Adrian Mititelu şi cea a lui Pavel Badea şi Mihai Rotaru.

Mircea Irimescu este de părere că Mihai Rotaru nu trebuia să se bage deloc în proiectul demarat de Pavel Badea. “Ca la noi oltenii nu este la nimeni. Nu înţeleg de ce Mihai Rotaru s-a băgat în balamucul ăsta. Ce i-a trebuit? Dacă este om de afaceri la Bucureşti ce i-a trebuit lui aşa ceva la Craiova? Abia acum Rotaru se obişnuieşte cu circul din Craiova. Uite palmaresul, nu este palmaresul. El nu ştia că Mititelu este oltean sută la sută şi este foarte orgolios? El nu credea oare că Mititelu nu o să se lase pus la pâmânt după ce ani de zille şi cheltuit aproape toată averea lui  pentru Universitatea Craiova? Acum avem două echipe în Craiova, iar FCU are o masă importantă de suporteri, ce facem cu aceşti suporteri? Pe aceşti oameni nu îi mai recunoştem? Ei se bat pe palmaresul obţinut în mare parte de generaţia mea şi cea a lui nea Nelu Oblemenco. Este păcat că s-a ajuns aici, dar orgoliul şi ura unora faţă de Mititelu a împărţit oraşul în două. Este păcat”, a spus Irimescu.

“Nu cunosc actele şi nu vreau să mă bag în problema cu palmaresul!”

Deşi a lucrat ca antrenor la ambii patroni, atât la Adrian Mititelu ,cât şi la Mihai Rotaru, Silviu Lung, fostul mare portar al Craiovei “Maxima” nu a dorit să îşi spună foarte clar care este opinia lui în legătură cu palmaresul Universităţii Craiova. “Eu nu vreau să intru în nici un conflict. Nu cunosc actele, nu cunosc litigiile şi nu ştiu exact cum stă treaba şi unde este palmaresul”, s-a rezumat să declare Silviu Lung.

La rândul său Nicolae Negrilă şi-a spus şi el părerea în legătură cu problema palmaresului pentru care se luptă Mititelu şi Badea. “Palmaresul este la echipa care adună la stadion peste 20 de mii de oameni. Nu vă este clar? Mititelu ăsta nu s-a săturat să îşi toace toţi banii degeaba? Ce credeţi că mai obţine el acum? Iar vrea circ? Trebuia să îşi vadă de treaba lui”, a spus Negrilă.

Sorin Cârţu a fost cel mai categoric om dintre foştii fotbalişti ai Craiovei “Maxima” pe care FANATIK.RO i-a contactat. “Rotaru şi Mititelu se bat pe golurile marcate de mine, de Balaci, Cămătaru, Geolgău şi de restul băieţilor din Craiova Maxima. Se bat pe un palmares la care niciodată ei nu visau că vor ajunge şi vă spun eu că niciodată vreun jucător de al lor nu o să facă ce am făcut noi. S-a declanşat tot circul ăsta pentru munca noastră, a lui nea Nelu Oblemenco, Petre Deselnicu, mai tinerilor Pavel Badea, Gică Popescu şi Emil Săndoi. Vreau să scrii acolo aşa cum îţi spun eu. Universitatea Craiova este cea din Liga 1. Este echipa care are la meciuri peste 20.000 de oameni. Ce vreţi mai mult? Nu are cum să fie vreodată adevărata Universitatea Craiova echipa de prin Liga 3 sau a doua sau pe unde naiba o mai fii echipa aia lui Mititelu”, a spus Cârţu.

În schimb Rodion Cămătaru a declarat: “Dacă nu s-a câştigat palmaresul, atunci înseamnă că cineva nu şi-a făcut bine temele. Nu poţi să ai într-o parte numele şi sigla, iar în altă parte să fie istoria şi palmaresul. Nu e bună decizia de la Timişoara pentru Badea”.