News

Craiova, singurul oraș condus de trei femei. Olguța Vasilescu are două viceprimărițe PSD printr-o trădare la PNL

19.11.2020 | 16:41
Craiova singurul oras condus de trei femei Olguta Vasilescu are doua viceprimarite PSD printro tradare la PNL
Lia Olguța Vasilescu și viceprimărițele ei, alături de defectorul de la PNL/ Foto: Facebook - Lia Olguța Vasilescu
ADVERTISEMENT

Craiova este singurul oraș mare al României în care atât primarul, cât și viceprimarii sunt femei. Consiliul Local le-a desemnat ca viceprimari pe două consiliere PSD, iar alegerea lor a fost posibilă prin trădarea unui reprezentant PNL care a votat alături coaliția PSD-PER din consiliu.

Anterior votului, PNL și USR-PLUS dispuneau de 14 consilieri, în timp ce candidații propuși de către primarul Lia Olguța Vasilescu nu ar fi avut decât 13 voturi din partea PSD și PER.

ADVERTISEMENT

Liberalii și USR-PLUS ar fi urmat să aibă câte un viceprimar, însă consilierul PNL Dan Diaconu a susținut candidatele PSD, spre stupoarea colegilor de partid.

Trădătorul s-a pozat cu Olguța și viceprimărițele

Astăzi Consiliul Local Craiova a ales viceprimarii: Rela Filip și Dana Barbu. Bănia va fi singurul oraș din România cu un executiv format exclusiv din femei. Cum va arăta? Vă veți convinge în următorii patru ani că ceea ce am promis devine realitate. Deja ne-am apucat de treabă! Rela Filip, fosta directoare a RAADPFL, cea care a transformat grădinile și parcurile Craiovei în ultimii ani, va coordona Direcțiile de Servicii Publice, Patrimoniu, Baze Sportive și de Agrement și toate regiile și companiile din subordinea primăriei. Dana Barbu, fost secretar de stat în Ministerul Muncii și președinte ANOFM, va conduce direcțiile de Implementare Proiecte Europene, Impozite și Taxe, Achiziții și Investiții, Asistență Socială, precum și instituțiile de cultură”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Olguța Vasilescu are două viceprimărițe printr-o trădare la PNL
Olguța Vasilescu are două viceprimărițe printr-o trădare la PNL

Defectorul de la PNL s-a ales cu mulțumiri speciale din partea primăriței Vasilescu și cu o fotografie alături de celelalte două reprezentante ale ginecocrației instaurate la primăria din Craiova.

Mulțumim domnului Dan Diaconu care a înțeles să facă politică pentru craioveni și nu pentru vreun partid politic, după ce, în ultimele săptămâni, am înțeles toți că se urmărește împiedicarea primarului de a-și pune în aplicare proiectele promise! Cineva care nu cere nimic pentru el, ci își dorește doar o atmosferă de lucru, în folosul craiovenilor, este un OM care merită tot respectul nostru!”, a mai scris Olguța Vasilescu.

ADVERTISEMENT

 

În ochii liberalilor din Dolj, calitatea de „om” a lui Diaconu nu este chiar atât de evidentă, ei anunțând că-i retrag sprijinul politic, fapt ce va face ca acesta să piardă calitatea de consilier local. „Condamnăm bravura administrației PSD condusă de Olguța Vasilescu de a «cumpăra» voturi și destine fără niciun fel de scrupule și de a face din asta un model pentru craioveni! Dan Diaconu a fost «mânjit» în frumosul stil PSD-ist și pus să tragă stânga în sus”, a scris Facebook Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj.

Din cauza scandalului, senatorul Mario-Ovidiu Oprea a demisionat din funcția de președinte al filialei PNL din Craiova. Însă nici demisia acestuia, nici revocarea lui Diaconu nu mai pot repara votul dat în Consiliul Local astfel că PSD va rămâne cu funcțiile de viceprimar.

ADVERTISEMENT