Fotbal intern

Oficial! Unde se joacă Craiova-FCSB. “Anunţ cu un strop de bucurie!”

UPDATE. CSU Craiova a anunţat pe site-ul oficial locul de disputare al meciului cu FCSB din etapa următoare a Ligii 1 Betano. Astfel, partida se va desfăşura la Severin, pe stadionul care le-a...
25.10.2017 | 11:30
Oficial Unde se joaca CraiovaFCSB Anunt cu un strop de bucurie

UPDATE. CSU Craiova a anunţat pe site-ul oficial locul de disputare al meciului cu FCSB din etapa următoare a Ligii 1 Betano. Astfel, partida se va desfăşura la Severin, pe stadionul care le-a fost casă oltenilor în ultimele două sezoane. De altfel, oficialii clubului din Bănie nu par foarte deranjaţi de acest lucru, ei chiar anunţând “cu un strop de bucurie” că nu le vor da satisfacţie rivalilor de a inaugura “noul Oblemenco” cu un meci împotriva FCSB.

“Deşi toate părţile implicate au muncit contra-cronometru pentru ca recepţia stadionului să se facă în termenul celor 5 zile de dinaintea următorului prevăzut de ROAF pentru anunţarea schimbării stadionului considerat „acasă”, vă anunţăm cu regret, dar şi cu un strop de bucurie că nu le vom face onoarea marii inaugurări unor rivali, că vom juca încă o dată în vestul Olteniei, la Severin. Suntem siguri că oltenii din Mehedinţi, Dolj şi din celelalte trei judeţe vor umple şi stadionul de lângă Dunăre, duminică seara, aşa cum l-ar fi umplut şi pe cel de lângă Jiu. Cât despre inaugurarea stadionului din Craiova, aceasta va avea loc împotriva campioanei Cehiei, Slavia Praga, la începutul lunii noiembrie”, se comunică pe site-ul oficial al grupării craiovene.

Înştiinţarea clubului este întărită şi de către autorităţile locale din Craiova. Primăria a remis un comunicat în care precizează: „Având în vedere complexitatea lucrărilor de recepţie, precum şi formalităţile de preluare de către Consiliul Local Municipal a investiţiei pentru Stadion – formalităţi care presupun semnarea protocolului dintre CNI şi Primăria Craiova, preluarea obiectivului de către Primăria Craiova prin adoptarea Hotărârii de Consiliu Local etc., operaţiuni care sunt ulterioare semnării recepţiei, facem cunoscut opiniei publice faptul că data de 29 octombrie 2017 nu este o dată realistă pentru desfăşurarea evenimentului de inaugurare sau pentru desfăşurarea de competiţii sportive pe Stadionul din Craiova”.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Stadionul din Craiova este foarte aproape de inaugurare. Totul depinde de durata procesului de primire – recepţie şi de avizele pe care ISU trebuie să le acorde. Anunţul oficial se face în câteva ore. Primăria Craiova, clubul oltean şi suporterii şi-au unit forţele pentru ca partida Craiova – Steaua să se joace pe noul Oblemenco. Stadionul este deja ridicat, se lucrează la ultimele finisaje ale căilor de acces în arenă, pentru a fi primit avizul ISU, cea mai importantă barieră în desfăşurarea partidei în Bănie. Pe site-ul oficial al clubului craiovean a fost postat un comunicat de presă, prin intermediul căruia CS Universitatea anunţă că mâine se va stabili oficial dacă Craiova – Steaua se va disputa în capitala Olteniei.

”În primul rând, vrem să ne adresăm fanilor noştri: vă înţelegem perfect nerăbdarea, având în vedere iminenta inaugurarea a stadionului. Ştim că mulţi dintre voi v-aţi luat concedii şi chiar bilete de avion ca să fiţi prezenţi la meci pe 29 octombrie. Vă asigurăm pe toţi că şi noi suntem la fel de nerăbdători şi că toată lumea, începând de la oamenii din club până la autorităţile locale şi naţionale, face tot ceea ce le stă în puteri ca aniversarea de 50 de ani de la inaugurarea Stadionul Central (29 octombrie 1967) să fie serbată la timp, cu o nouă inaugurare, cea atât de aşteptată, pe 29 octombrie 2017. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Emoţii mari pentru Craiova – Steaua! Oltenii fac eforturi mari să se joace pe stadionul din Craiova

În momentul de faţă, suntem contra-cronometru şi fiecare face tot ce depinde de el pentru ca arena să fie gata la timp. Pentru că procedura de recepţie şi avizare este una complicată şi e în plină desfăşurare, vom merge cu emoţiile până la termenul limită până la care regulamentul ne permite să schimbăm stadionul considerat ”teren propriu”. Acesta, conform ROAF, trebuie să fie ”cu minimum 5 zile înainte de următorul joc oficial pe teren propriu (zile incluse)”.

Aşadar, în cursul zilei de miercuri o să aflăm împreună dacă stadionul e gata de meciul de duminică sau dacă aşteptarea se va prelungi. În oricare dintre cazuri, reiterăm că Universitatea Craiova şi toţi partenerii clubului fac tot este posibil ca sărbătoarea reunirii întregii familii de olteni în noua noastră casă să se producă cât mai devreme. Vă mulţumim şi, până miercuri, nu uitaţi că marţi, 24 octombrie, Universitatea are meci eliminatoriu, în Cupa României”, anunţă oltenii.

Suporterii olteni s-au unit pe reţelele de socializare şi anunţă că sunt gata să dea o mână de ajutor la ultimele finisaje ale stadionului, întrucât în marea lor majoritate îşi doresc un meci de deschidere a noii arene cu Steaua. Mai ales că sunt deja 16 ani de când Craiova nu a mai câştigat cu formaţia bucureşteană. Partida Craiova – Steaua, din etapa 16 a Ligii 1 Betano, este programată duminică, la ora 20:45.