Fotbal intern

CRAIOVA-STEAUA. ”Am făcut-o cu 40.000 de martori!”

CRAIOVA-STEAUA. Septembrie, 2002! Ce zi pentru Craiova ”furată” de Gigi Neţoiu! Ce zi pentru cei rămaşi la echipă, pentru cei aduşi la echipă, pentru cele 40.000 de suflete din tribune! Dar...
04.12.2014 | 13:32

CRAIOVA-STEAUA. Septembrie, 2002! Ce zi pentru Craiova ”furată” de Gigi Neţoiu! Ce zi pentru cei rămaşi la echipă, pentru cei aduşi la echipă, pentru cele 40.000 de suflete din tribune! Dar ce zi pentru Bobi Verdeş, eroul unei ”Craiova Maxima” renăscută! A călcat Steaua în picioare, în cel mai tare meci din cariera lui de fotbalist. 

CRAIOVA-STEAUA. Doar 22 de ani avea Bobi Verdeş cînd, pentru prima dată în viaţa lui de fotbalist, i s-au făcut pielea de găină şi părul măciucă. ”A fost cel mai frumos meci din cariera mea! Eram tînăr atunci, ce să spun, cînd am intrat pe teren, înaintea meciului, şi am văzut 40.000 de oameni în tribune care cîntau imnul Craiovei… să leşin. Eram un copil atunci!”, rememorează fotbalistul care avea s-o îngenuncheze pe Steaua.

Universitatea Craiova, cu Emil Săndoi pe bancă, învingea cu 3-1 Steaua lui Olăroiu, după un meci de poveste, cu Verdeş autor a două goluri. ”Cred că atunci a fost cea mai frumoasă perioadă a carierei mele. Nu mai spun de meciul cu Steaua, am dat două goluri, la un asemenea derby, Craiova era pe primul loc după patru etape, era un fis frumos, care nu voiam să se sfîrşească”, povesteşte Bobi Verdeş.

Rădoi îi e dator cu o masă!

CRAIOVA-STEAUA. ”Da, i-a trecut mingea printre picioare, dar cinstit spun, eu m-am uitat la minge, am lovit-o cu interiorul, nici nu m-am uitat la portar. Aş putea spune că aşa am vrut să dau, dar n-a fost aşa, a intrat, asta contează!”, rememorează cel care a ucis Steaua cu două ”boabe” pe care le va ţine minte toată viaţa. ”Nu credeam că batem. Era Steaua în faţa noastră, echipă puternică, iar noi mai rămăsesem vreo patru din vechea echipă, după ce Gigi Neţoiu a luat aproape toată Craiova şi a dus-o la Dinamo”, povesteşte Verdeş.

CRAIOVA-STEAUA. După meci, bucurie de nedescris. Nebunie! ”O săptămînă n-am putut să respir. Toată presa a fost pe mine. Suporterii mă opreau pe stradă! Ce perioadă!”, îşi aminteşte Bobi Verdeş. Tot el mai spune că, dacă meciul de atunci s-ar fi jucat pe un stadion cît două Arene Naţionale, acela s-ar fi umplut. La Steaua au jucat, atunci, Rădoi şi Neaga. Nici ei nu credeau să vor plînge la finalul meciului de legendă. ”Am pariat cu Mirel Rădoi că-i batem. Pe o masă, la un restaurant din Severin, de unde sîntem amîndoi. Îmi e dator şi acum, dar nu a fost vina lui, pur şi simplu, nu ne-am întîlnit după meci”, povesteşte Verdeş.

”Am sărbătorit pînă dimineaţa!”

CRAIOVA-STEAUA. ”Ce a fost în vestiar? Nebunie, îţi dai seama, noi am sperat să batem, dar n-am crezut că va fi chiar aşa. După meci, băieţii din Craiova au sărbătorit acolo victoria. Eu am plecat la Severin şi am sărbătorit pînă dimineaţa, alături de nişte prieteni. Ştiu că şi Rădoi, şi Neaga au fost la acelaşi restaurant, şi-au înecat amarul, dar în altă zi. Nu ne-am întîlnit atunci”, povesteşte Verdeş. Tot el mai spune că, după acea victorie, fotbaliştii au fost răsplătiţi cu trei prime, plus un bonus consistent. ”Nu mai ştiu exact suma, au trecut atîţia ani, dar ştiu că am luat trei prime, pentru cele trei victorii pe care le-am legat”, îşi aminteşte fotbalistul.

CRAIOVA-STEAUA. Bobi Verdeş are acum 34 de ani şi joacă în Liga 2, la FC Olt Slatina. A fost transferat în această vară, după ce în ediţia trecută a campionatului a fost golgheterul Seriei a 2-a, cu 15 reuşite. A jucat atunci la două echipe, la Gloria Buzău, în tur, apoi la ASA Târgu Mureş, formaţie care a şi promovat în Liga 1. ”Este ok aici. Din toate punctele de vedere. Este stabilitate financiară şi asta este foarte bine”, dezvăluie atacantul echipei din Slatina. Nu vrea, în primă fază, să dea un pronostic pentru meciul de joi, dintre Craiova şi Steaua: ”Nu mai dau pronosticuri. De cîte ori am făcut-o, Craiova a pierdut!”. Şi totuşi, se încumetă: ”Să cîştige Craiova, Curelea dă două goluri şi la anul să-l sunaţi pe el. Chiar în fiecare an.”

CASETA PARTIDEI UNIVERSITATEA CRAIOVA-STEAUA 3-1

clAS

VIDEO / REZUMATUL MECIULUI UNIVERSITATEA CRAIOVA-STEAUA 3-1

34 de ani are acum Bobi Verdeş şi joacă la FC Olt Slatina, în Liga 2

15 goluri a înscris Verdeş în ediţia trecută de campionat, în Liga 2, după evoluţii la două echipe, Gloria Buzău şi ASA Tg. Mureş

500 Ron BONUS, 5 runde gratuite + 15 dupa prima depunere doar la cazinoul Unibet!