Sport

Craiova va avea un nou stadion! Investiţie de 20 de milioane de euro în Bănie

Orașul Craiova va beneficia de un nou complex sportiv de top, care ar urma să fie ridicat pe Stadionul Tineretului, locul în care a evoluat „Știința” în primii ani de activitate, începând cu 1948.
27.07.2021 | 19:43
Craiova va avea un nou stadion Investitie de 20 de milioane de euro in Banie
Craiova va avea un nou stadion! Investiţie de 20.000.000 de euro în Bănie
ADVERTISEMENT

Compania Națională de Investiții are pe masă un proiect modern pentru acest stadion ajuns în paragină. Pe locul “Tineretului” ar urma să apară o arenă sportivă multifuncțională, cu o capacitate de 4000 de locuri, anunță Cronica Olteniei.

Stadion în valoare de 20 de milioane de euro

Valoarea demersului, care prevede realizarea unei arene multifuncționale cu o capacitate de aproximativ 4.000 de locuri, la standarde care permit organizarea de competiții internaționale, a fost estimată la 20 de milioane de euro, CJ Dolj alocând, prin bugetul pentru anul în curs, fondurile necesare elaborării studiului de fezabilitate.

ADVERTISEMENT

„O veste importantă a venit de la Compania Națională de Investiții. Stadionul Tineretului a fost inclus pe lista sinteză a obiectivelor care vor fi finanțate din bugetul CNI.

Răspunsul vine ca urmare a demersurilor inițiate de Consiliul Județean Dolj pentru redarea Stadionului Tineretului circuitului sportiv.

ADVERTISEMENT

După consultarea cu Ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novak, dar și după dezbaterea publică pe care am organizat-o la Craiova în această primăvară, am stabilit destinația pe care o va avea suprafața stadionului: arenă sportivă multifuncțională.

Suntem încrezători că vom reuși să oferim lumii sportive un complex la standarde înalte, care să poată găzdui evenimente de rang internațional. În acest fel, vom finaliza o axă a sportului din Craiova, axă în care sunt incluse deja Stadionul ‘Ion Oblemenco’, Stadionul de Atletism ‘Nicolae Mărășescu’ și Sala Polivalentă“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

ADVERTISEMENT

Investiții necesare pentru organizarea competițiilor

Potrivit propunerii înaintate de Consiliul Județean Dolj, complexul va cuprinde un velodrom acoperit, o pistă pentru atletism și un teren multifuncțional pentru o serie întreagă de discipline sportive, precum handbal, baschet, volei, tenis de câmp, tenis de masă, scrimă, luptă, judo, box, fotbal de sală, gimnastică și haltere, toate întrunind condițiile necesare pentru organizarea competițiilor naționale si internaționale.

De asemenea, va fi amenajată o piață de acces pietonal, prevăzută cu spații verzi, vor fi create parcări subterane și supraterane, dar și zone de agrement cu piste pentru skateboarduri, role și biciclete. Investiția vizează un teren cu suprafața totală de 20.704 metri pătrați,  în timp ce suprafața desfășurată a construcțiilor care vor fi realizate va depăși 10.000 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Sărbătoare la finalul partidei FC U Craiova 1948 – Dinamo 1-0

La finalul meciului, jucătorii celor de la FC U Craiova 1948, însoțiți de antrenorul Adrian Mutu, s-au îndreptat către galerie unde au salutat suporterii. A urmat apoi o adevărată sărbătoare, în care fanii nu s-au sfiit să adreseze și câteva cuvinte urâte rivalilor de la Dinamo.

Elevii lui Adrian Mutu s-au bucurat alături de suporteri și au făcut chiar și un ”duet” cu suporterii craioveni. Aproximativ 11.000 de suporteri au fost prezenți pe Stadionul “Ion Oblemenco” din Craiova. Fanii din Peluza Sud au afișat mai multe bannere, cu mesaje precum: “Bine ați venit! Știința suntem noi” sau “Respectul este important în orice război“.

Înaintea meciului cu Dinamo, Adrian Mititelu Jr, patronul oltenilor, s-a arătat dezamăgit că stadionul din Bănie nu poate fi plin, ci ocupat doar în proporție de cel mult 50%.

ADVERTISEMENT
Tags: