Barometrul lui Feşnic, arbitrul biblic: decizii bune – greşeli 2-1!

Alex Bradescu   
în Stiri sportive
02/12/2017, 22:21
Barometrul lui Feşnic, arbitrul biblic: decizii bune – greşeli 2-1!

________________________________________________________________________________

Horaţiu Feşnic n-a avut deloc un meci uşor în Craiova – Viitorul. Prima decizie grea a celui pe care Becali îl place (“are şi nume biblic”) a fost în prima repriză a derby-ului etapei, în minutul 13. Viitorul a avut atunci un gol anulat. A fost un şut al lui Cicâldău de la 25 de metri, iar mingea deviată de apărarea oltenilor a ajuns la Alexandru Măţan. Micuţul atacant al Viitorului a preluat şi a pasat lui Ţucudean, care a împins balonul în poartă. 

Arbitrul Feşnic a anulat însă golul pe motiv de ofsaid. Deşi jucătorii Viitorului s-au repezit la central şi la arbitrul asistent, aceştia au judecat corect faza. Ofsaidul nu a fost la Ţucudean, ci la Măţan, care se afla în afara jocului în momentul în care Cicâldău a tras la poartă, iniţiind practic faza. 

Cu o decizie a întors tot meciul Craiova – Viitorul!

A urmat apoi faza din minutul 28, când brigada de arbitri a greşit. A fost vorba tot de un ofsaid, semnalizat aiurea la craioveanul Bancu, după ce acesta scăpase pe contraatac în poziţie excelentă de a marca. Însă cea mai importantă fază a judecat-o bine. E vorba de cea care a întors, practic, meciul.

Şutul lui Zlatinski din minutul 58 a fost oprit cu mâna din drumul spre poartă de Ţîru. Feşnic a acordat penalty şi al doilea galben pentru căpitanul Viitorului, acesta fiind al doilea pentru el. Fundaşul lui Hagi a fost eliminat, iar Mitriţă a transformat lovitura de la 11 metri, egalând scorul la 1-1. Cu un om în minus, Viitorul a primit imediat şi golul doi, după o execuţie sigură din apropiere a lui Nicuşor Bancu. 

Ion Crăciunescu a explicat că Feşnic a luat o decizie corectă în momentul în care a acordat lovitură de pedeapsă, dar că Tîru nu ar fi trebuit eliminat la acea fază.

“Consider că Feşnic a fost cel mai bun arbitru român în acest sezon, cel puţin până la această fază. Este un penalty, acordat corect pentru Craiova, dar nu se justifică eliminarea lui Tîru. Nu se observă elementul intenţie. În plus, cred că acest şut mergea afară”, a explicat Crăciunescu la o televiziune de sport. 

 

captura foto: telekomsport

Închide ×