Fotbal intern

Craiova – Viitorul se joacă de două ori în aceeași zi! Ce surpriză au pregătit oficialii pentru suporteri

02.06.2020 | 15:42
Craiova  Viitorul se joaca de doua ori in aceeasi zi Ce surpriza au pregatit oficialii pentru suporteri
ADVERTISEMENT

Am intrat pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru reluarea campionatului și echipele vor să fie în cea mai bună formă posibilă în momentul în care se vor duela în meciuri oficiale. Cristiano Bergodi a început munca la Craiova și își dorește să-și vadă elevii la treabă, iar pentru sâmbătă a programat două partide amicale împotriva Viitorului Constanța.

Universitatea Craiova – Viitorul se va juca de două ori într-o singură zi

Sâmbătă, în Bănie, „Știința” va da piept în două partide amicale cu FC Viitorul, formație clasată pe primul loc în play-out-ul Ligii 1. Cristiano Bergodi va avea șansa să-și vadă noii săi elevi pentru prima dată la lucru într-un meci și ar putea să-și facă o idee în ceea ce privește stilul de joc pe care-l va adopta Universitatea în etapele rămase de disputat până la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Deocamdată nu se știu orele de disputare, însă un meci ar urma să se joace de dimineață, în timp cel de-al doilea ar avea loc seara, iar tehnicienii ar putea să rotească întregul lot pentru a observa toți jucătorii pe care îi au la dispoziție.

Amicalele dintre Craiova și FC Viitorul se vor juca fără spectatori, iar regulile impuse pentru astfel de partide amicale indică faptul că ar trebui să se dispute în baza de cantonament a uneia dintre echipe. Oltenii iau în calcul mai multe variante în ceea ce privește locul de desfășurare al meciurilor. Oficialii Universității își doresc ca meciurile cu echipa lui Gheorghe Hagi să se dispute pe stadionul „Ion Oblemenco” sau pe „Extensiv”, însă ar putea fi constrânși să joace pe un teren din cadrul cantonamentului din „Lunca Jiului”, recent renovat.

ADVERTISEMENT

Surprize pentru suporteri

Fanii Universității Craiova își doresc să fie alături de echipă și în acest sezon și chiar au publicat o scrisoare deschisă pentru a cere să fie lăsați pe stadioane. Totuși, aceștia nu sunt uitați de conducerea clubului pe care îl iubesc, astfel că oficialii au gândit o strategie inedită pentru a-i implica pe suporteri în viața echipei. 

Știința își schimbă sponsorul tehnic după 6 ani de colaborare, iar oltenii vor trece la un alt nivel. Pe pagina oficială de Facebook a clubului Universitatea Craiova a apărut o postare prin care oricine poate vota o siglă care va apărea pe spatele noilor echipamente din sezonul viitor:

ADVERTISEMENT

„Tu hotărăști logo-ul care va apărea pe tricoul nostru oficial de joc (zona guler spate) din sezonul competițional 2020-2021. Votează prin emoji-uri! 48 de ore la dispoziție pentru cea mai bună alegere”, stă scris pe pagina clubului.

Postare Universitatea Craiova
Universitatea Craiova dispută două amicale în aceeași zi! Unde se pot juca partidele și ce surpriză au pregătit oficialii pentru sezonul viitor

Craiova se luptă pentru titlu, FC Viitorul e doar în play-out

Craiova stă mai bine în duelurile cu Viitorul din acest campionat. Ambele meciuri disputate s-au terminat cu victoria oltenilor. Primul duel a fost pe 30 septembrie 2019, iar Universitatea a câștigat cu 3-1, grație golurilor marcate de Alexandru Cicâldău, Elvir Koljic și Mihai Bălașa, după ce puștii lui Hagi deschiseseră scorul prin Bogdan Țîru. Același lucru s-a întâmplat și la Ovidiu, în retur, când Gabi Iancu a marcat pentru 1-0, însă Luis Nițu și Valentin Mihăilă au întors rezultatul.

ADVERTISEMENT

În privința clasamentului, echipele sunt în situații diferite. Formația condusă de Cristiano Bergodi se află în bătălia pentru cel de-al 5-lea titlu din palmares, fiind la 4 lungimi în spatele celor de la CFR Cluj și la egalitate de puncte, 26, cu FCSB.

Dobrogenii nu au prins Top 6, devenind a doua fostă campioană, după Dinamo, care ratează accederea în play-off de la implementarea sistemului în România. În acest moment, FC Viitorul are cele mai mari șanse de a cuceri titlul neoficial al play-out-ului, fiind pe prima poziție, cu 24 de puncte, la o distanță de 5 puncte de următoarea clasată, Sepsi.

ADVERTISEMENT
Tags: