Creatura ciudată găsită de o turistă la malul mării. A stârnit un val de mesaje de la internauți. Ce este, de fapt. Forma și culoarea sa i-au furat privirile, moment în care a scos telefonul din buzunar și a imortalizat momentul.
Viețuitoarea ieșită din comun descoperită de o femeie pe o plajă. A fost în centrul atenției printre oameni. Ce este ea. Creatura cu un vârf bulbos de culoare roșu-sângeriu și o coadă lungă, care zăcea pe niște stânci, a uimit-o pe această turistă.
Ea se plimba prin defileele de pe coasta Fairhaven, un orășel aflat la 124 km sud de Melbourne, Australia, când a dat peste această vietate. A făcut o poză și a distribuit-o instant pe rețelele de socializare pentru a afla despre ce este vorba.
A primit mai multe păreri de la internauți. Unii s-au amuzat pe seama felului în care arată aceasta și chiar au asemănat-o cu o formă ”extraterestră”. Mai mult decât atât, alții au catalogat-o drept „ciudată” și „înfricoșătoare”.
„Găsită în defileu. Era cam tare, ca o plantă”, este descrierea lăsată de femeia din Australia într-o postare făcută publică pe pagina de Facebook a Field Naturalists Club of Victoria, notează Daily Mail.
„Am crezut că este o placentă”, a scris un internaut, mai arată sursa mai devreme. „Este mouse-ul lui Aquaman! Vă rugăm să-l returnați studiourilor Disney”, a scris altcineva pe același grup online.
Au fost și unele persoane care au comparat creatura ciudată din Australia cu un personaj din celebrul desen animat Spongebob Squarepants. Din fericire, femeia a primit un răspuns concret legat de curiozitatea sa.
După ce unii internauți au sugerat că ar fi o floare sau o algă, iată că o persoană a dezvăluit că, în realitate, este vorba de o lalea de mare. Oamenii de știință ne spun că aceasta este acoperită de umflături și protuberanțe, de aici și aspectul verucos.
Se prezintă într-o varietate de culori, cum ar fi portocaliu, violet, galben sau roz. Aceste culori strălucitoare nu sunt opera lalelei de mare, ci provin de la un burete incrustant, Halisarca australiensis, care îi acoperă suprafața.
Laleaua de mare se găsește în apele de coastă până la o adâncime de 80 m. Specialiștii mai transmit că nu este capabilă să se deplaseze, hrana fiindu-i adusă de curenți. Se hrănește prin filtrare, pompând apa în și din sifoanele sale și extrăgând planctonul.