Life

Creatura din România care nu se teme de nimic. Se luptă oricând cu urşii şi haitele de lupi

Animalul din România care nu are frică. Este capabil să lupte cu urși și haite adevărate de lupi. Străinii sunt gata să plătească bani grei pentru el
06.08.2023 | 09:00
Creatura din Romania care nu se teme de nimic Se lupta oricand cu ursii si haitele de lupi
Creatura din România care nu are frică de lupi sau urși. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Există o creatură pe pământul României care nu se teme de nimic. O fiară care se luptă oricând cu urşii şi haitele de lupi. O rasa de câine care şi-a câştigat respectul şi admiraţia străinilor, cei care sunt gata să dea bani grei pentru a-l avea. Vorbind despre Ciobănescul Românesc de Bucovina, o rasă de câine care a devenit faimoasă datorită curajului, forţei şi loialităţii sale.

Ciobănescul de Bucovina, povestea unui luptător neînfricat

Acest câine nu este doar un simplu patruped. Nu, este mult mai mult decât atât. Este un gardian, un protector, un luptător neînfricat. Este un simbol al României, un simbol al puterii şi curajului.

ADVERTISEMENT

Ciobănescul Românesc de Bucovina este o rasă de câini de muncă de talie mare, originară din România, din regiunea Bucovinei. Aceşti câini sunt cunoscuţi pentru puterea lor extraordinară şi abilitatea lor de a se lupta cu animale mari, cum ar fi urşii şi lupii.

Fiind un câine folosit de ciobani, Ciobănescul Românesc de Bucovina a fost crescut pentru a proteja turmele de animale de prădători. De-a lungul anilor, aceşti câini şi-au demonstrat curajul şi rezistenţa, devenind adevăraţi eroi în ochii comunităţii.

ADVERTISEMENT

Caracteristicile fizice și comportamentale ale ciobănescului de Bucovina

În ciuda mărimii sale impresionante şi a aspectului intimidant, Ciobănescul Românesc de Bucovina este cunoscut pentru temperamentul său calm şi echilibrat. Aceasta este o altă trăsătură care l-a făcut atât de popular şi de căutat în lumea întreagă.

Oamenii îi apreciază pentru loialitatea, curajul şi forţa lor, dar şi pentru frumuseţea lor naturală şi regală. Nu în ultimul rând faptul că sunt foarte atașați de stăpân punctează serios.

ADVERTISEMENT

Ciobanescul de Bucovina: Un războinic neînfricat și un bun prieten

O rasa de câini cu origini străvechi și cu un caracter puternic, Ciobanescul de Bucovina a fost mereu apreciat pentru curajul său de neegalat și loialitatea sa sinceră. El a fost un protector neînfricat al cirezilor de vite și turmelor de oi, oferindu-le un refugiu sigur în fața pericolelor care pândesc în munti. Ciobanescul de Bucovina este un câine calm și foarte devotat, iubind copiii, dar fiind extrem de circumspect cu străinii.

El este o rasă naturală, selectată de crescătorii de animale pentru a oferi protecție turmelor de oi și cirezilor de vite, având un instinct defensiv extrem de puternic. Cu toate că nu este agresiv, în fața oricărui pericol se dovedește a fi de o vitejie formidabilă.

ADVERTISEMENT

Nu este doar un câine neînfricat, ci și un excelent câine de companie, foarte blând cu stăpânii. Sunt câini jucăuși, vioi și cu o nesfârșită energie. Se adaptează cu ușurință la viața urbană, fiind în același timp un câine de companie și un paznic de nădejde.

Ciobănescul de Bucovina și relația sa cu stăpânul

Fiind izolați în munți, acești câini s-au schimbat puțin de-a lungul vremii. Secole la rând au păzit cu curaj turmele de oi din Carpații Bucovineni. Ciobanii și țăranii de la munte și-au pus toată nădejdea în acest câine, care nu ezita să se lupte cu prădătorii fioroși care umblau prin munți: lupi, urși, lincși. Ciobănescul de Bucovina era, pentru oierii și țăranii, o redutabilă armă împotriva răufăcătorilor care scotoceau munții pentru a fura animale sau orice le cădea în mână.

În ciuda originilor sale rustice și montane, astăzi Ciobanescul de Bucovina este din ce în ce mai apreciat în mediul urban. Este un adevărat curajos animalul nostru românesc, Ciobanescul de Bucovina. Nici ursul, nici lupul nu sunt sperietori pentru el, ci dimpotrivă, se pun pe fugă când îl văd.

Interacțiunea cu copiii

Ciobănescul de Bucovina este un companion loial și dedicat, dar protecția sa poate lua uneori forme mai puțin prietenoase pentru cei mici. Tocmai de aceea, este esențial să nu lăsați copiii nesupravegheați în prezența acestora.

Este esențial să înveți copiii cum să se comporte cu acești câini și să monitorizezi constant interacțiunea dintre ei, pentru a preveni incidente nedorite cum ar fi mușcăturile sau tragerile de urechi sau coadă. Un sfat util este să explicați copilului că trebuie să respecte spațiul câinelui, mai ales când acesta mănâncă sau doarme și să nu-l deranjeze luându-i mâncarea.

Relația cu alte animale

Ciobănescul de Bucovina nu este tocmai fanul altor câini, cu excepția cazului în care au crescut împreună de mici. Chiar și așa, este un risc să aduci un alt câine în preajma unui Ciobănesc de Bucovina

ADVERTISEMENT
Poliția caută o tânără din Maramureş, care a plecat cu tot cu încasările...
Poliția caută o tânără din Maramureş, care a plecat cu tot cu încasările barului unde lucra. Ajutată de iubit, fata de 19 ani ar fi furat peste 10.000 de lei
Leo Messi, varianta uriașă! Un șofer de tir de aproape 2 metri a...
Leo Messi, varianta uriașă! Un șofer de tir de aproape 2 metri a ajuns vedetă datorită felului în care arată
Becali atacă un jucător care era preferatul lui: „Dacă în fiecare seară e...
Becali atacă un jucător care era preferatul lui: „Dacă în fiecare seară e împreunare, împreunare, împreunare, s-au dus seva și puterea”
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături...
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături de iubitul ei, Victor Cornea
Ultimul hotel UGSR de pe Valea Lotrului, închis după 42 de ani. „Noroc...
Ultimul hotel UGSR de pe Valea Lotrului, închis după 42 de ani. „Noroc cu privații“ FOTO
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să...
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să locuiască
HALEP A SPUS ADIO României! Decizia definitivă luată de marea campioană
HALEP A SPUS ADIO României! Decizia definitivă luată de marea campioană
Dezvăluiri teribile din cadrul MISA. Cum acționa gurul Bivolaru
Dezvăluiri teribile din cadrul MISA. Cum acționa gurul Bivolaru
ȘOC TOTAL în showbiz! Tavi Colen a spus TOT adevărul despre scandalul cu...
ȘOC TOTAL în showbiz! Tavi Colen a spus TOT adevărul despre scandalul cu Alin Oprea
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras...
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras atenția tuturor celor care au văzut pozele
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de...
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de groază, bărbatul fiind grav rănit
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română