„Dodel” Tănase a apărut beat, căzut în fața ușii apartamentului său și cu un dinte lipsă într-un clip devenit foarte cunoscut. Andrei Vochin a avut un discurs clar despre cum trebuie să procedeze prietenii fostului mijlocaș de la FCSB.
Situația lui Cristi Tănase devine din ce în ce mai dificilă după ce în trecut a fost prins sub influența drogurilor la volan. Giani Kiriță are un mesaj pentru toți prietenii lui „Dodel” și speră ca fostul adversar din SuperLiga să scape de aceste probleme.
„Nu vrei să crezi așa ceva, doar că Dodel are nevoie de ajutor. Prietenii lui apropiați trebuie să îl sprijine și să îl susțină. Din păcate, viața îți oferă și momente de genul în care cazi, nu ai puterea să te ridici și atunci chiar ai nevoie de oameni care sunt lângă tine.
Chiar vorbeam cu cineva care e aproapiat lui și i-am spus dă-i un telefon, vorbește cu el, ajută cum poți. Sunt momente în viață în care cazi și poate nu are tăria să se ridice și atunci ai nevoie de cineva să te ia de buler, haide să faci asta și să revii unde ai fost.
Toți avem, nu poți să arunci cu piatra, dar el fiind mai slab de caracter… A căzut în patima băuturii și din păcate există telefoanele astea îți face unul o poză”, a spus Kiriță la FANATIK SUPERLIGA, emisiune în direct pe site-ul FANATIK.RO, de la ora 10:30, în fiecare zi de luni, marți și vineri.
„Și ăla care l-a filmat, are dreptate Meme. Ăla e neom când filmezi un om aflat, până la urmă căzut pe o pantă grea. Oarecum e și puțină ipocrizie pentru că ne facem emisiunile cu imagini și facem trafic, ăsta e adevărul. Te uiți comentezi, știrea cu Dodel a fost știrea zilei ieri a bătut tot și CFR că a pierdut și Rapid că a câștigat și FCSB.
Ne place șocul, cred că tuturor în lume ne plac idolii căzuți. Cred că adorăm să vedem idoli căzuți pentru că Dodel a fost decarul de Champions League al Stelei, a făcut milioane de români fericiți. Dodel a fost unul dintre jucătorii importanți ai Stelei.Nu numai românii și prin America adorăm să vedem idoli căzuți.
Horia: „Ai nevoie vrei să te duc la spital pentru că nu avea dinți. Vă dați seama unde am ajuns, primul lucru a scos telefonul și l-a filmat și poate în minutul ăla Dodel avea nevoie de ajutor. Poate chiar avea nevoie de ajutor, poate că minutul ăla în care filmai cu cinism îi salva viața dacă îi duceai la spital”, a spus Horia Ivanovici.
„Au fost o grămadă de cazuri de genul acesta la accidente de circulație, oamenii în loc să se ducă să încerce să ofere primul ajutor victimei, primul lucru pe care îl făceau scoteau telefonul să filmeze și apoi se duceau către el să vadă ce are.
Asta este o alienare a societății în care suntem, într-o disperare după imagini șocante. Ceea ce se întâmplă cu Dodel și filmatul unui astfel de om într-o astfel de situație pentru mine nu este absolut deloc diferit cu a filma un om care agonizează, care are o boală gravă și este pe un pat de spital.
Din nefericire, afecțiunea pentru că este o afecțiune, chiar dacă unii o dau în derizoriu: e un bețiv, s-a îmbătat. Lucrurile astea vin de undeva din spate, nu oricine poate să fie bețiv sau nu oricine poate să ajungă în situația să bea mai mult sau să consume droguri.
Asta înseamnă că există unde în spate undeva în copilărie lui timpurile niște momente care l-au transformat într-un dependent. Aici pentru cei care îi sunt prieteni, cei care îl iubesc este o mare cumpănă. Sunt sigur că nu se lasă ajutat. Un om care ajunge într-o astfel de situație nu acceptă că este într-o astfel de situație.
El spune: «Cu mine nu se întâmplă nimic, sunt absolut normal. Voi toți din jurul meu sunteți anormali că vedeți lucrurile într-un anumit fel. Mi s-a întâmplat și mie o dată și ce». Ăsta este un prim moment destul de dificil, să îl faci pe omul la care ții să conștientizeze că are o problemă și că trebuie să se lase ajutat”, spune Andrei Vochin.
„Acest ajutor trebuie dat de oameni de specialitate. Trebuie să fim conștienți că în secolul în care trăim, cum îmi spunea cineva mai cu umor, este secolul în care avem trei boli: obezitatea, parandontoza și boala mentală. Boala mentală care înseamnă tot felul de tulburări de personalitate sau alte lucruri chiar mai grave.
Prietenii lui, oamenii din jurul lui trebuie să fie foarte atenți la momentele astea și să încerce dacă nu acceptă să fie ajutat, să meargă ei către psihologi și să învețe ei pentru că stau alături de el în fiecare zi. Și într-o primă fază până îl convingi să meargă la un ajutor specializat, tu poți să îi dai fără să își dea seama acel ajutor specializat.
Trebuie să știi ce să faci și cum să faci și să stai în permanență cu el, dacă ții la el sau vrei să îl salvezi. Ar trebui să fie prioritatea numărul 1 pentru toți cei care se consideră prietenii lui Dodel”, a adăugat Vochin.