News

Credincioșii, convinși că un semn divin s-a petrecut la sosirea Papei Francisc la Șumuleu Ciuc. Ce au observat toți pe cer

01.06.2019 | 16:15
Credinciosii convinsi ca un semn divin sa petrecut la sosirea Papei Francisc la Sumuleu Ciuc Ce au observat toti pe cer

Credincioșii sunt convinși că un semn divin s-a petrecut la sosirea Papei Francisc la Șumuleu Ciuc! Cu toții s-au uitat spre cer și nu le-a venit să creadă! Dimineața a fost una tare greala Șumuleu Ciuc. Oamenii au venit toate colțurile lumii cu bucuria în suflet de a-l vedea pe Papa Francisc.

Cu toții au văzut semnul divin de la Șumuleu Ciuc, la sosirea Papei Francisc

Bucuria le-a fost însă ușor știrbită de ploaia torențială care a căzut încă de la primele ore. Pelerinii au ajuns pe ploaie la locul întâlnirii cu Papa Francisc, mergând prin noroi câțiva kilometri. La ora 09:30, DCNews a prezentat imagini triste pentru zecile de mii de pelerini, ajunși la Șumuleu Ciuc. O ceață densă se lăsase peste locul unde se aflau pelerinii veniți de departe pentru a-l vedea pe Suveranul Pontif.

Însă când Papa Francisc a ajuns în fața pelerinilor, cerul s-a luminat, iar ploaia s-a oprit. Oamenilor nu le venea să creadă și priveau zâmbind spre cer, convinși fiind de faptul că sunt martorii unei mici minuni. DCNews a publicat poze cu dovada stării vremii Înainte și după venirea Papei de la Roma!

Semn divin la Sumuleu Ciuc la sosirea Papei Francisc! Ora 7,30
Semn divin la Sumuleu Ciuc la sosirea Papei Francisc! Ora 7,30 ploaie torentiala si ceata foto: dcnews.ro
Semn divin la Sumuleu Ciuc la sosirea Papei Francisc. ora 11,30, dupa ce a venit Papa de la Roma! Ploaia s-a oprit si soarele a iesit din nori
Semn divin la Sumuleu Ciuc la sosirea Papei Francisc. ora 11,30, dupa ce a venit Papa de la Roma! Ploaia s-a oprit si soarele a iesit din nori foto:dcnews.ro

Papa Francisc a oferit trandafirul de aur bisericii din Șumuleu Ciuc

Papa Francisc a susținut slujba de la Șumuleu Ciuc și a vorbit despre unitate și fraternitate. Sfintele Părinte a adus un dar extrem de special. Papa a oferit bisericii de la Șumuleu Ciuc un trandafir de aur. Cadoul oferit de Papa Francisc la Șumuleu Ciuc se oferă încă din secolul al XI-lea și reprezintă Învierea lui Iisus Hristos, care prin moartea Sa a luat toate păcatele omenirii pe care a mântuit-o. Distincția din aur este oferită de Papi în general bisericilor, locurilor de pelerinaj cum este și Șumuleu Ciuc sau membrilor caselor regale.

Acest trandafir din aur este practic o recunoaștere a serviciilor aduse de respectivele comunități (biserici creștine, locuri de pelerinaj sau Casele Regale) bisericii catolice. Românii pot fi mândri că au primit această distincție, deoarece Sanctuarul Marian de la Șumuleu Ciuc este al doilea din Europa de Est care beneficiază de acest cadou papal.