News

Cresc salariile angajaților din sănătate. Sindicaliștii au obținut majorările promise

Protestele sindicatelor din Sănătate au avut efectul dorit, astfel că angajații din acest sistem vor primi majorările salariale promise.
10.02.2023 | 17:37
Cresc salariile angajatilor din sanatate Sindicalistii au obtinut majorarile promise
Proteste Sanitas în București. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Reprezentanții Sanitas au anunțat că noua lege a salarizării va aduce creșteri salariale pentru toți angajații din Sănătate și Asistență socială. Astfel, se pare că protestele din ultima perioadă au avut rezultatul dorit și ministrul Alexandru Rafila a reacționat pozitiv.

Majorări salariale pentru angajații din Sănătate

Sindicaliștii i-au asigurat pe toți salariații din Sănătate că nimeni nu va avea de suferit în momentul în care va intra în vigoare noua lege a salarizării, din contră. ”Niciun salariat din sănătate şi asistenţă socială nu va avea pierderi de venituri odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării.

ADVERTISEMENT

Legea va corecta inechităţile apărute ca urmare a nepunerii în aplicare, în totalitate, a legii 153/2017 şi va avea în vedere o reaşezare a ierarhiei în interiorul familiei ocupaţionale sănătate şi asistenţă socială, precum şi introducerea tuturor categoriilor de personal în aceeaşi anexă”, a transmis Sindicatul Sanitas pe Facebook.

În urma protestelor din ultima perioadă sindicaliștii au obținut o întâlnire cu ministrul Alexandru Rafila și o promisiune că veniturile tuturor salariaților din Ministerul Sănătății vor crește, cu toate că situația era neclară în acest sens.

ADVERTISEMENT

În același timp, ministrul Alexandru Rafila “şi-a declarat preocuparea constantă şi sprijinul necondiţionat pentru asigurarea finanţării corecte şi suficiente a unităţilor sanitare, pentru întregul an, asigurându-ne că se vor găsi soluţii pentru continuarea optimă a activităţii în aceste unităţi”.

Potrivit anunțului oficial, ”ca urmare a protestelor din perioada 6-8 februarie ac, reprezentanţii Biroului Operativ al Federaţiei Sanitas s-au întâlnit, vineri 10 februarie 2023, cu Alexandru Rafila – Ministrul Sănătăţii, însoţit de o echipă de tehnicieni din minister”.

ADVERTISEMENT

Discuțiile au analizat atent revendicările Sanitas și au propus identificarea unor soluții rapide pentru rezolvarea acestor revendicări. În consecință, Ministerul Sănătății s-a angajat ferm să constituie un grup de lucru la nivel minsterial, format din tehnicieni ai instituției și de reprezentanți ai federațiilor sindicale.

“Întregul parcurs de redactare şi aprobare a noii legi a salarizării se va face cu consultarea partenerilor sociali“, transmit sindicaliştii. Sindicaliștii au protestat de mai multe ori la începutul lunii februarie, fiind nemulțumiți de salariile din sistem și de subfinanțarea instituțiilor medicale.

ADVERTISEMENT

Pe lista oficială a revendicărilor sindicaliștilor se aflau creșterea veniturilor tuturor salariaților din sistem cu minimum 15%, pentru a acoperi inflația, precum și negocierea cu Guvernul pe proiectul noii legi a salarizării bugetarilor, pentru a se asigura că finanțarea pentru instituțiile medicale și de asistență socială va fi corectă și suficientă.

ADVERTISEMENT
Tags: