News

Cresc salariile din 1 iulie 2020, pentru mai multe categorii de angajați. Cine sunt beneficiarii

30.05.2020 | 14:26
Cresc salariile din 1 iulie 2020, pentru mai multe categorii de angajați. Cine sunt beneficiarii
Salariul mediu brut pe economie, creștere importantă în luna martie. În ce domenii s-au înregistrat scăderi. Sursa foto: capital.ro
ADVERTISEMENT

Personalul de specialitate medico sanitar, dar și cel auxiliar sanitar, va beneficia de măriri salariale din 1 iulie, după ce legea a fost publicată în Monitorul Oficial. Pe lângă aceștia există multe alte categorii care vor beneficia de creșteri substanțiale de salariu începând cu această vară.

Mai multe categorii vor beneficia de creșteri substanțiale de salariu din 1 iulie

Potrivit avocatnet.ro, Legea nr. 64/2020, mai multe categorii vor avea salariile mărite, cu toate că România riscă să fie lovită de o criză economică în toamnă.

ADVERTISEMENT

Așadar, fiziokinetoterapeuții și bioinginerii medicali vor putea ajunge la un salariu de aproape 6.000 de lei, mai exact 5.976 de lei, dacă lucrează în unități clinice.

Totodată, angajații pe serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor putea câștiga un salariu maxim de 6.376 de lei.

ADVERTISEMENT

Creșterile salariale vor afecta și logopezii, sociologii și profesorii de cultură fizică medicală. De asemenea, kinetoterapeuții și asistenții sociali vor beneficia la rândul lor de creșteri salariale de la începutul lunii iulie.

Farmaciștii, biologii, biochimiștii, fizicienii și psihologii vor avea și ei salariile mărite

O altă lege, Legea nr. 51/2020 prevede măriri salariale consistente și pentru farmaciști, biologi, biochimiști, fizicieni și psihologi. Majoriările vor fi valabile pentru cei cu studii superioare, inclusiv pentru medicii rezidenți.

Un farmacist rezident anul I, care are momentan un salariu de 4.302 lei, va avea din 1 iulie un salariu de 5.334 lei. Condiția esențială este ca rezidentul să își desfășoare activitatea în unitățile clinice.

ADVERTISEMENT

Farmaciștii care lucrează în domeniul medicinei legale vor avea salarii de până la 8.911 lei, în timp ce biologii, biochimiștii, chimiștii, fizicienii și psihologii din unitățile clinice vor avea salarii de până la 6.082 de lei.

Conform legii, primele salarii majorate vor fi încasate în luna august pentru că majorările salariale se aplică de la 1 iulie 2020.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri