News

Cresc salariile pentru această categorie de angajați. Câți bani vor lua în plus în fiecare lună

04.05.2019 | 14:26
Cresc salariile pentru aceasta categorie de angajati Cati bani vor lua in plus in fiecare luna

Cresc salariile pentru angajații care lucrează în minister! Un proiect de Hotărâre de Guvern, pus în dezbatere de Ministerul Transporturilor, dă posibilitatea creșterii venitului lunar salariaților care lucrată în minister.

Cresc salariile pentru angajații care lucrează în minister

De menționat este că actul normativ include Ministerul Transporturilor pe lista instituțiilor care lucrează cu fonduri europene, a căror angajați beneficiază de majorarea salariului de bază/a soldei de funcție/indemnizație de încadrare/salariul de funcție cu până la 35%. Însă, documentul nu precizează câți angajați ai ministerului ar urma să se bucure de creșterea salarială. În Nota de Fundamentare care însoțește actul normativ se arată:

„Hotărârea Guvernului nr. 29/2018 pentru stabilirea criteriilor pe baza cărora se aplică majorarea prevăzută la art. 17 alin. (1) şi (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice face referire la structuri care au atribuții privind gestionarea asistenței financiare nerambursabile europene în principal din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, Ministerul Fondurilor Europene şi de către Ministerul Finanţelor Publice. În aceeași situație se află însă și Ministerului Transporturilor.

Cresc salariile pentru această categorie de angajați. Câți bani vor lua în plus în fiecare lună
Este posibil ca angajații să beneficieze de o creștere de 35%
Sursa foto: pixabay.com

Sumele vor fi acoperite din fondurile europene

(…) Ministerul Transporturilor, contribuie la implementarea proiectelor din domeniul transporturilor finanţate din fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene în perioada de programare 2014-2020 și are sub autoritate majoritatea beneficiarilor Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM) din domeniul transporturilor”

. În document se mai arată și că majorarea se va fi acoperită cu fonduri europene. „Sumele suplimentare nu produc modificări ale bugetului și vor fi suportate din Titlul 58 și vor fi rambursate de la Comisia Europeană”, se mai arată în Nota de Fundamentare.

Pe scurt, Ministerul Transporturilor cere să fie recunoscute ca activitpți suport pentru gestionarea fondurilor europene și cele pentru eliberarea de autorizații de construcție și master planning. De asemenea, prin acest proiect de act normativ se dorește și introducere Coordonatului național pentru Mecanismul pentru Interconectarea Europei pe lista structurilor ai căror salariați beneficiază de creșterea de 35%.

Tags: