News

Cresc tichetele pentru creșă! Părinții pot lua 460 de lei de la stat

04.09.2019 | 16:31
Cresc tichetele pentru cresa Parintii pot lua 460 de lei de la stat

Cresc tichetele pentru creșă! Este decizia celor din Ministerul Muncii care au supus dezbaterii publice un proiect de Ordin privind majorarea sumei pe care o primesc parintii sub forma acestor vouchere. Trebuie să știți că proiectul arată că pentru semestrul II al anului 2019, parintii trebuie sa primeasca cu 10 lei mai mult, respectiv 460 de lei. Vă readucem aminte că în prezent aceștia încasează 450 de lei.

Cresc tichetele pentru creșă!

„Art. 1. – Pentru semestrul II al anului 2019, incepand cu luna octombrie 2019, valoarea sumei lunare care se acorda sub forma de tichete de cresa, stabilita potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a dispozitiilor Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1045/2018, este de 460 lei.
 
Art. 2. – Valoarea nominala stabilita la art 1. se aplica si pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2020, respectiv februarie 2020 si martie 2020”, se arată în noul proiect. Așa cum vă spuneam, în prezent, nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor de cresa nu poate depasi suma de 450 de lei pentru o luna. Atenție! Banii aceștia se acordă pentru fiecare copil aflat la cresa.

Cresc tichetele pentru creșă! Tichet de creșă
Tichetele de creșă vor ajunge la 460 de lei pentru fiecare copil. Sursa foto – facebook

Părinții pot lua 460 de lei de la stat

Valoarea nominala a unui tichet de cresa este de 10 lei sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 100 lei. Trebuie să știți că tichetele de cresa se acorda lunar salariatilor care nu beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani (sau trei ani, in cazul copilului cu handicap) si de indemnizatia aferenta. Tichetele pot fi utilizate strict pentru plata taxelor la cresa unde este inscris copilul si se acorda, la cerere, unuia dintre parinti sau tutorelui si pe baza livretului de familie.

Un alt aspect interesant este acela că de aceste tichete nu pot beneficia asistentii maternali profesionisti sau persoanele la care este gazduit copilul si pentru care s-a aplicat masura plasamentului in regim de urgenta. Tichetele de cresa se pot cumula cu alocatia de stat pentru copii si cu stimulentul de insertie, ajutorul financiar acordat parintilor care revin la lucru inainte de terminarea concediului maternal.
 

 

Tags: