Creșele și afterschool-urile rămân deschise în București. Ce întâmplă cu universitățile. Schimbare de ultimă oră

Flaviu Popa   
în HotNews
19/10/2020, 22:18
Creșele și afterschool-urile rămân deschise în București. Ce întâmplă cu universitățile. Schimbare de ultimă oră
Afterschool-urile vor rămâne deschise. Foto: Pixabay

Situație bizară cu Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă în prim plan, la nici 12 ore de la o decizie oficială.

Deși instituția anunțase că afterschool-urile și creșele se vor închide, în ciuda spuselor lui Ludovic Orban, situația a revenit la „normal”.

Așadar, bucureștenii pot opta să-și după copiii la creșă și la afterschool, o decizie ilogică în contextul în care școlile vor fi închise.

UPDATE: Conform unui document de ultimă oră publicat de edupedu.ro, Universitățile vor decide singure cum se vor organiza cursurile.

Activitatea în creșe și after school-uri este permisă în continuare, confom ordinului comun al Ministrului Sănătății, Ministrului Educației și Ministrului Muncii. Iar pentru universități, decizia aparține Senatului universității“, a explicat purtătorul de cuvânt al Prefecturii pentru edupedu.ro.

Practic, „a doua decizie contrazice prima hotărâre a Comitetului, care statua că de mâine se suspendă activitățile din creșe și din universitar”. Lucru remarcat și de sursa citată.

CLICK AICI PENTRU A CONSULTA DOCUMENTUL OFICIAL

Afterschool-urile și creșele rămân deschise în București

Așadar, elevii învață de acasă în regim online pentru că Bucureștiul a trecut în scenariu roșu de alertă epidemiologică, însă pot merge la școală să învețe în regim afterschool după ora 12.

A fost o eroare materială, s-a făcut o îndreptare”, a explicat Stancu-Țipișcă Mariana, purtătoare de cuvânt a Prefecturii București.

Ludovic Orban anunțase încă de ieri, 18 octombrie, că afterschool-urile și creșele vor rămâne deschise în ciuda faptului că restul instituțiilor de învățământ vor pune lacătul.

„Sigur că after school-ul nu prea mai poate funcţiona dacă elevii nu merg la şcoală şi participă online la procesul educaţional. În cazul în care optează să funcţioneze, vor funcţiona”, anunța premierul.

Oamenii au fost mirați să afle la mijlocul zilei de 19 octombrie, la nici 24 e ore de la declarațiile lui Orban, că de fapt creșele și afterschool-urile se vor închide. A fost un simplu foc de paie, o simplă „gafă” de comunicare.

Autoritățile au decis să impună mai multe restricții în București, după ce Capitala a depășit 3 rata de infectare la mia de locuitori.

  • purtrea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise;
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de prepare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;
  • activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate;
  • activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;
  • organizarea și desfășurarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte este interzisă;
  • suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența față în față, din unitățile de învățământ, cursurile desfășurându-se online.
Închide ×