Creșele și grădinițele rămân închise. Ce le transmite ministrul Educației părinților care nu au unde să își lase copiii

Narcis Roșioru   
în HotNews
14/06/2020, 18:01
Creșele și grădinițele rămân închise. Ce le transmite ministrul Educației părinților care nu au unde să își lase copiii
Creșele și grădinițele rămân închise. Ce le transmite ministrul Educației părinților care nu au unde să își lase copiii. Sursa foto: Hepta.ro

Creșele și grădinițele rămân deocamdată închise, a anunțat, duminică, ministrul Educației, Monica Anisie.

Ministrul Educației le dă astfel o veste proastă părinților care abia așteptau redeschiderea acestor unități, mai ales că mulți nu au cu cine să-i lase pe cei mici, notează Digi24.

“Mâine nu se vor redeschide” creșele, grădinițele și after school-urile, a declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Educației.

Creșele și grădinițele rămân momentan închise, anunță ministrul Educației

Vestea nu este una deloc bună pentru părinți, cu toate că Hotărârea de Guvern publicată vineri în Monitorul Oficial prevedea că deschiderea creșelor, grădinițelor și after school-urilor va fi permisă din 15 iunie.

Redeschiderea acestora urma să aibă loc atât la stat cât și la privat.

Acum, Monica Anisie a anunțat că aceste unități de învățământ preșcolar nu pot fi redeschise momentan. Acest lucru se va face doar în momentul în care există normele de aplicare, dar ministrul nu a specificat și când se va întâmpla acest lucru.

“Mâine nu se vor redeschide, ci în momentul în care există norme, există cerere și există decizie la nivelul autorității publice locale. Normele trebuie să fie prezentate de către Ministerul Educației sau de Ministerul Muncii.

Monica Anisie le transmite părinților să mai aștepte

Îi sfătuiesc pe părinți să aștepte norme din partea Ministerului Sănătății”, a mai precizat Monica Anisie, în cadrul conferinței de duminică.

Așadar, creșele și grădinițile, atât cele private cât și cele de la stat, rămân deocamdată închise.

Închide ×