News

Crește numărul amenzilor în urma protestului AUR de la Parlament. Precizările jandarmilor

Jandarmeria București anunță că au fost date noi amenzi în urma violențelor de la protestul AUR, desfășurat în urmă cu o săptămână.
17.05.2023 | 17:52
Creste numarul amenzilor in urma protestului AUR de la Parlament Precizarile jandarmilor
Crește numărul amenzilor în urma protestului AUR de la Parlament. Sursa foto: Captură Video G4media.ro
ADVERTISEMENT

Apar noi informații cu privire la măsurile luate de Jandarmeria București în urma protestului AUR, organizat la Parlament, în urmă cu fix o săptămână. Miercuri, 17 mai, jandarmii au anunțat că au fost date noi amenzi, în valoare de 38.000 de lei.

Mai multe amenzi în urma protestului AUR de la Parlament

De asemenea, patru persoane care l-au agresat pe Ludovic Orban au fost și ele amendate, iar alte șase sancțiuni au fost date către patru oameni care au manifestat același comportament față de parlamentarul UDMR Csoma Botond.

ADVERTISEMENT

În total, până la ora actuală, au fost aplicate 117 sancțiuni contravenționale, așa cum anunță jandarmii. Valoarea acestora este de 118.500 de lei. Cercetările sunt încă în desfășurare, pentru a fi găsite și alte persoane care urmează să fie trase la răspundere din punct de vedere legal.

”În cazul agresării domnului Orban Ludovic, au fost identificaţi patru contravenienţi, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare.

ADVERTISEMENT

În cazul celui de-al doilea parlamentar, au fost identificaţi 4 contravenienţi, pentru aceştia fiind aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 19.500 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cu modificările şi completările ulterioare”, au transmis jandarmii prin intermediul unui comunicat de presă.

Cum a început protestul organizat de AUR la Parlament

Amintim că la data de 10 mai, mai mulți membri și simpatizanți ai partidului AUR s-au adunat la Palatul Parlamentului, protestând față de proiectul referitor la Observatorul Național al Copiilor. Ulterior, situația a degenerat, având loc o serie de violențe.

ADVERTISEMENT

Printre cei agresați se numără deputatul Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, dar și parlamentarul UDMR, Csoma Botond. “Sunt parlamentari care au asmuţit oamenii, care au determinat oamenii să mă înjure, să mă lovească, să mă scuipe”, a declarat, în urmă cu o săptămână, Ludovic Orban.

Manifestanții s-ar fi enervat după ce jandarmii le-au atras atenția asupra faptului că mitingul nu se desfășoară în condiții legale. Ei au refuzat să plece din zona Palatului Parlamentului, spunând că își asumă răspunderea pentru faptele lor.

ADVERTISEMENT

Un alt incident a avut loc în aceeași zi, atunci când Elena Cîrligeanu, colaborator AUR, a fost depistată cu muniție în geantă. Femeia avea asupra ei patru gloanțe, potrivit oamenilor legii. Aceasta ar fi declarat că muniția nu este letală.

ADVERTISEMENT