News

Creşte numărul zilelor de concediu pentru taţi. Legea a fost adoptată, ce alte modificări au fost aduse de parlamentari

Concediul paternal extins la cu mai multe zile pentru tații care sunt angajați. Proiectul de lege a fost aprobat de Camera Deputaților
28.05.2024 | 16:47
Creste numarul zilelor de concediu pentru tati Legea a fost adoptata ce alte modificari au fost aduse de parlamentari
Legea concediului paternal: tații angajați vor primi 10 zile de concediu și protecție împotriva concedierii. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Tații vor putea sta în concediu mai mult cu copiii. Camera Deputaților a aprobat în mod decisiv proiectul de lege ce ratifică ordonanța de urgență 117/2022, care aduce modificări și completări Legii concediului paternal 210/1999.

Concediu pentru tați extins la 10 zile

Această inițiativă legislativă prevede acordarea concediului paternal tuturor taților angajați în baza unui contract de muncă sau raport de muncă, în conformitate cu legislația.

ADVERTISEMENT

De asemenea, proiectul prevede extinderea duratei concediului paternal de la cinci zile lucrătoare la zece zile lucrătoare. Legea urmează să fie promulgată.

Scopul principal al proiectului de lege este ratificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 117/2022, care transpune anumite dispoziții din Directiva (UE) 2019/1158 a Parlamentului European și a Consiliului din 20 iunie 2019, privind echilibrul între viața profesională și cea privată a părinților și îngrijitorilor, abrogând Directiva 2010/18/UE a Consiliului.

ADVERTISEMENT

Cum arată cele mai importante măsuri introduse

Principalele măsuri incluse sunt:

– Acordarea concediului paternal și a indemnizației aferente tuturor taților angajați în baza unui contract de muncă sau raport de muncă, conform legii, și eliminarea cerinței ca titularul să fie asigurat în sistemul asigurărilor sociale de stat;

– Includerea în categoria salariaților a persoanelor cu contracte de activitate sportivă, convenții de muncă individuale, contracte de mandat, contracte de management, funcții de demnitate publică și contracte de management și administrare încheiate conform Legii nr. 95/2006;

ADVERTISEMENT

– Extinderea duratei concediului paternal de la cinci zile lucrătoare la zece zile lucrătoare;

– Adăugarea de reglementări privind interdicția de concediere a salariatului pe durata concediului paternal;

– Introducerea sancțiunilor pentru nerespectarea prevederilor legislației naționale care transpun directiva.

ADVERTISEMENT

Legea va merge spre promulgare

Senatul a aprobat proiectul pe 19 septembrie 2022, ca prim for sesizat, iar votul final din Camera Deputaților a fost decisiv, urmând ca legea să fie promulgată.

Oana Țoiu, deputat USR, a subliniat că jumătate dintre părinții români se află în afara muncii, ba, mai mult, cei care pot lucra cu jumătate de normă sunt descurajați de taxele mari pe care le plătesc pentru astfel de activități.

„Adaptarea directivei europene și în legislația din România este binevenită. Problema noastră este de altă natură, că aproape jumătate dintre părinții din România nu au dreptul nici la concediu maternal, nici la concediu paternal, pentru că în continuare au rămas în afara pieței muncii în sens formal.

Avem nevoie să ne întoarcem la mecanisme de muncă flexibilă. De exemplu, suprataxarea pe munca part-time descurajează, în special mame din mediul rural să lucreze cu normă parțială, pentru că, de multe ori nu pot întotdeauna lucra cu normă întreagă, timp de 8 ore pe zi”, a spus deputata Oana Țoiu.

ADVERTISEMENT