News

Creștere semnificativă a cazurilor de Covid-19 într-un județ din România. Câte infectări au fost în ultimele 24 de ore

04.06.2020 | 16:46
Crestere semnificativa a cazurilor de Covid19 intrun judet din Romania Cate infectari au fost in ultimele 24 de ore
ADVERTISEMENT

O creștere importantă a cazurilor de Covid-19 remarcată într-un județ din România. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat cele mai multe noi infectări din aprilie încoace.

Creștere alarmantă a cazurilor de Covid-19 într-un județ din România. Câte infectări au fost în ultimele 24 de ore

Pandemia de coronavirus pare intrată pe o pantă descendentă în țara noastră, acolo unde media zilnică a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni. Există însă județe unde noile infecții depistate în ultimele zile trezesc motive de îngrijorare.

ADVERTISEMENT

Unul dintre acestea e Bistrița Năsăud, acolo unde un total de 13 noi cazuri de Covid-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, o situaţie cu care autoritățile locale nu s-au mai întâlnit de la începutul lunii aprilie.

În rândul celor infectaţi se numără și angajați ai Spitalului Judeţean de Urgenţă şi ai Primăriei Bistriţa, precum și cadre din alte primării ale județului. Din raportarea emisă joi de Instituţia Prefectului, în Bistrița Năsăud s-a ajuns la 356 de cazuri confirmate de Covid-19 de la startul epidemiei.

ADVERTISEMENT

S-au raporta până în prezent 31 de decese în rândul pacienților infectați, iar 234 de persoane au fost declarate vindecate, ceea ce face ca numărul cazurilor active să fie de 91, în creştere cu aproximativ 14% faţă de ziua precedentă, scrie Agerpres.

Început de focar la o unitate medicală din județ

Conform sursei citate, în ultimele 24 de ore au fost confirmaţi cu noul coronavirus 3 angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa: două infirmiere şi un brancardier, dar şi doi angajaţi ai Primăriei municipiului Bistriţa, soţ şi soţie, care s-au testat la un laborator privat.

ADVERTISEMENT

În aceeași perioadă, o femeie şi fiica sa, care se prezentaseră pentru un consult oftalmologic la o clinică din Cluj-Napoca, au fost diagnosticate cu Covid-19, situaţia fiind raportată de cei din Cluj la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 238 de noi cazuri de Covid-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 19.907. Dintre acestea, 13.919 s-au vindecat și 1.299 de persoane au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 153 de pacienți.

ADVERTISEMENT

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.363 de persoane. Alte 96.693 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

ADVERTISEMENT