Fotbal international

Creștere uriașă a salariilor în Serie A după venirea lui Cristiano Ronaldo! Juventus domină topurile financiare

04.09.2018 | 13:22
Crestere uriasa a salariilor in Serie A dupa venirea lui Cristiano Ronaldo Juventus domina topurile financiare

Venirea superstarului Cristiano Ronaldo în această vară la Juventus Torino a dus la o creștere uriașă a salariilor în Serie A, fotbalul italian ajungând la un record în această privință. Conform unei analize financiare realizată de cotidianul Gazzetta dello Sport, cele 20 de formații din prima ligă italiană plătesc în sezonul 2018-2019 salarii în valoare de 1,129 de miliarde de euro.

Această sumă reprezintă un record pentru Serie A, care a mai depășit un miliard de euro în privința salariilor doar în sezonul 2011-2012 (1,1 miliarde de euro). În sezonul precedent, formațiile din Italia au plătit salarii în valoare de 955 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că sezonul actual a adus o creștere semnificativă din acest punct de vedere.

Juventus este ”regina” salariilor în Serie A

După aducerea lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid, campioana en-titre Juventus Torino domină autoritar topurile salariale din Serie A. Portughezul este de departe cel mai bine plătit jucător din Italia cu un salariu anual de 31 de milioane de euro, urmat cu 9,5 milioane de euro de Gonzalo Higuain, cedat sub formă de ”Bătrâna Doamnă” la AC Milan, și de noii săi coechipieri Paulo Dybala (7 milioane de euro), Miralem Pjanici (6,5 milioane de euro) și Douglas Costa (6 milioane de euro).

Venirea superstarului Cristiano Ronaldo în această vară la Juventus Torino a dus la o creștere record a salariilor în Serie A
Venirea superstarului Cristiano Ronaldo în această vară la Juventus Torino a dus la o creștere record a salariilor în Serie A

Deși este ”regele” absolut al banilor în Italia, Cristiano Ronaldo nu a reușit încă să marcheze de la venirea în Serie A. Cu toate acestea, Juventus s-a instalat fără probleme în fotoliul de lider, obținând trei victorii în tot atâtea etape. Dar marele obiectiv al toriunezilor pentru acest sezon rămâne fără îndoială Champions League.

Un prim ”11” al jucătorilor cu cele mai mari salarii din Serie A este dominat tot de Juventus, care are opt jucători. Acest 11 ar arăta astfel: Gianluigi Donnarumma (AC Milan, 6 milioane) – Joao Cancelo (Juventus, 3 milioane), Leonardo Bonucci (Juventus, 5,5 milioane), Giorgio Chiellini (Juventus, 4 milioane), Kwado Asamoah (Inter Milano – 3 milioane) – Emre Can (Juventus, 5 milioane), Miralem Pjanic (Juventus, 6,5 milioane) – Douglas Costa (Juventus, 6 milioane), Paulo Dybala (Juventus, 7 milioane), Cristiano Ronaldo (Juventus, 31 de milioane) – Gonzalo Higuain (AC Milan, 9,5 milioane).

Massimiliano Allegri este cel mai bine plătit antrenor din Serie A

În condițiile date, nu este de mirare că Juventus Torino conduce detașat în topul salariilor plătite în acest sezon jucătorilor, cu 219 milioane de euro. ”Bătrâna Doamnă” este urmată de AC Milan, cu 140 de milioane de euro, și de Inter Milano, cu 116 milioane de euro. AS Roma are un cuantum salarial de 100 de milioane de euro, SSC Napoli de 94 de milioane de euro, iar Lazio Roma de 66 de milioane de euro. Cele mai mici salarii din Serie A sunt la Empoli, care plătește în total 16 milioane de euro, aproximativ jumătate din ce câștigă într-un sezon Cristiano Ronaldo.

La capitolul antrenori, Massimiliano Allegri este lider, Juventus Torino oferindu-i un salariu anual de 7,5 milioane de euro. Tehnicianul campioanei Italiei este pentru al treilea an la rând în fruntea acestei ierarhii, fiind urmat de Carlo Ancelotti (SSC Napoli, 6,5 milioane de euro) şi de Luciano Spalletti (Inter Milano, 4,5 milioane de euro). Totalul salariilor pe care le încasează cei 20 de antrenori din Serie A este de 35,9 milioane de euro.