News

Creșterea numărului de infecții readuce restricții în Catalonia. Se închid discotecile și alte locuri de divertisment

Catalonia reimpune o serie de restricții după creșterea numărului de infecții Covid-19 din ultima perioadă.
07.07.2021 | 09:02
Cresterea numarului de infectii readuce restrictii in Catalonia Se inchid discotecile si alte locuri de divertisment
ADVERTISEMENT

Catalonia, regiune din nord-estul Spaniei cu peste 7,5 milioane de locuitori, reimpune restricții din cauza Covid-19.

Creșterea îngrijorătoare a numărului de infecții a obligat autoritățile să restricționeze o serie de activități care implică interacțiuni sociale.

ADVERTISEMENT

Numărul tot mai mare de infecții Covid-19 readuce restricții în Catalonia. Ce măsuri s-au luat

În ultimele 7 zile, Catalonia a raportat aproape 26.000 de cazuri noi de SARS-CoV-2. Este un total de 5 ori mai mare decât cel din săptămâna precedentă.

În aceste condiții, autoritățile locale au decis, marți, să reimpună restricţii pentru a stopa creşterea accelerată a cazurilor.

ADVERTISEMENT

Majoritatea noilor infecții au fost consemnate în special în rândul tinerilor, în această regiune din nord-estul Spaniei, relatează El Pais.

Drept consecință, începând de vineri, 9 iulie, discotecile şi alte locuri de divertisment nocturne în spaţii închise se vor închide.

ADVERTISEMENT

Mai mult, conform noilor reguli, va fi necesară prezentarea unui test antigen sau PCR negativ, sau a unui certificat de vaccinare, pentru participarea la evenimente în aer liber cu peste 500 de persoane, a anunţat Patricia Plaja, purtătoarea de cuvânt a guvernului catalan, într-o conferinţă de presă.

”Trebuie să luăm măsuri și trebuie să punem frână interacțiunilor sociale”, a explicat purtătorul de cuvânt al guvernului.

ADVERTISEMENT

În plus, autoritățile din nord-estul teritoriului spaniol solicită guvernului central din Madrid să facă din nou obligatorie utilizarea măștilor în aer liber. Măsura a fost ridicată în urmă cu câteva săptămâni, cu condiția să se poată respecta distanțarea socială.

Noile măsuri care acoperă viața de noapte vor fi în vigoare timp de 15 zile și vizează diminuarea presiunii asupra centrelor de asistență medicală primară, care sunt copleșite din cauza creșterii noilor cazuri.

Numărul cazurilor medii și grave de Covid-19 care au necesitat spitalizare a crescut cu 33% în ultimele 10 zile, în zona Cataloniei.

Reacția reprezentanților sectorului vieții de noapte: ”Suntem revoltați”

Sectorul vieții de noapte este extrem de nemulțumit de decizie. ”Suntem revoltați”, a declarat Joaquim Boadas, președintele asociației Fecasarm.

”Au avut ocazia să folosească sectorul ca aliat strategic. Dacă ar exista teste la intrare, acest lucru ar fi însemnat un screening în masă pentru tineri, dintre care majoritatea nu sunt vaccinați”, a continuat el.

”În schimb, au luat o decizie greșită, care a fost sacrificarea sectorului. Acest lucru va duce la apariția mai multor spații ilegale de viață de noapte și la creșterea numărului de infecții, deoarece nu există măsuri de sănătate sau siguranță în acele spații”.

Guvernul regional consideră că, prin restricționarea vieții de noapte, interacțiunea socială dintre tineri va scădea. La 21 iunie, când sectorul și-a redeschis porțile (la o capacitate de 50%), incidența cumulată a cazurilor noi la 14 zile în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani a fost de 160.

Această cifră este acum de aproape 10 ori mai mare, fiind de 1.450. În ultima săptămână, 25.738 de cazuri au fost depistate în Catalonia, de 5 ori mai mult față de o săptămână în urmă și de 8 ori mai mult decât în ​​urmă cu 15 zile, cu o vârstă medie a celor infectați la 26,5 ani.

ADVERTISEMENT