News

Tinerii găsiți morți la Iași au fost uciși – verdict oficial. Vecinii cuplului sunt șocați de tragedie

Parchetul pe de lângă Tribunalul Iași a confirmat că cei doi tineri găsiți morți în locuința lor au fost uciși și a fost începută urmărirea penală in rem.
11.12.2021 | 17:37
Tinerii gasiti morti la Iasi au fost ucisi  verdict oficial Vecinii cuplului sunt socati de tragedie
Ce au descoperit medicii legiști în cazul dublei crime de la Iași. Sursă foto: Ziarul de Iași
ADVERTISEMENT

Procurorii au început urmărirea penală in rem, pentru omor calificat, după ce au fost descoperite cadavrele a doi tineri studenţi, care prezentau urme de violenţă, într-o vilă dintr-o zonă rezidenţială a oraşului Iași.

Mihaela Apostol, prim-procuror la Parchetul Iași, a precizat că trupurile celor doi tineri au fost descoperite în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, într-o vilă de pe strada Moara de Vânt a cartierului Ciric.

ADVERTISEMENT

Apostol a confirmat că este vorba de o crimă întrucât cele două trupuri prezentau urme de violență, iar în locuință au fost identificate urme de ardere.

Cadavrele tinerilor aveau urme de violență

A fost declanșată oficial urmărirea penală in rem pentru infracțiunea de omor calificat.

Până la acest moment procesual s-a stabilit că persoana decedată de sex masculin, în vârstă de 25 ani, cetăţean marocan, era student la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, iar persoana decedată de sex feminin, în vârstă de 23 ani, era prietena primului.

ADVERTISEMENT

Descoperirea a fost făcută de către organele de poliţie care au fost informate cu privire la posibila dispariţie a tânărului student care, în cursul zilei de 10 decembrie, ar fi trebuit să ajungă, cu avionul, la Bruxelles”, a precizat Mihaela Apostol, într-un comunicat de presă.

Parchetul nu a precizat oficial dacă are un cerc de suspecți în momentul de față, însă surse din anchetă citate de Libertatea susțin că doi suspecți au fost duși la audieri, ambii fiind cetățeni de origine marocană.

ADVERTISEMENT

Suspecții ar fi studenți la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, ei fiind reținuți de altfel în campusul acestei universități din cartierul Tudor Vladimirescu.

Tragedia i-a șocat pe vecinii cuplului care locuiau într-o zonă foarte liniștită, aflată la marginea orașului.

ADVERTISEMENT

Am auzit doar sirenele, nu aş putea să vă spun dacă erau de salvare sau de poliţie. Am aflat doar că s-au găsit două cadavre. Groaznic. Trăim o realitate cruntă, nu-i singura, dar sperăm să fie ultima. Asta este. Nu e ceva normal. Se întâmplă. Îmi pare rău că erau tineri. Groaznic”, a declarat o vecină de cartier pentru observatornews.ro.

Probabil o ceartă, sper să nu fi fost premeditat. Pare ceva ce ar fi scris într-un roman din anii 60-70. E ceva dubios”, a declarat un tânăr din zonă.

ADVERTISEMENT
Tags: