News

Crimă în stil mafiot. Om de afaceri și fost candidat la prezidențiale, asasinat în plină stradă, în Bulgaria

Omul de afaceri bulgar și candidat la alegerile prezidențiale din 2011, Alexei Petrov, a fost împușcat mortal de un atacator necunoscut.
16.08.2023 | 17:06
Crima in stil mafiot Om de afaceri si fost candidat la prezidentiale asasinat in plina strada in Bulgaria
Omul de afaceri și fost candidat la prezidențiale, Alexei Petrov, împușcat mortal într-un atac șocant în Sofia. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri bulgar și candidat la alegerile prezidențiale din 2011, Alexei Petrov, a fost împușcat mortal de un atacator necunoscut în timp ce se plimba prin Sofia, relatează presa bulgară, citând surse din cadrul Ministerului de Interne.

Moartea subită a unui afacerist bulgar

Asasinul l-a ucis pe bărbatul în vârstă de 61 de ani cu o pușcă cu lunetă în momentul în care Petrov se plimba împreună cu o femeie în apropierea Mănăstirii Dragalev. Potrivit surselor, ucigașul a rănit-o și pe femeie, care a murit ulterior la spital.

ADVERTISEMENT

Alexei Petrov a făcut parte  din forțele speciale ale unității antiteroriste și a fost consilier în cadrul Serviciului de Securitate de Stat. În anii ’90 acesta a părăsit structura și a decis să se dedice afacerilor private, înființând companii de asigurări.

În octombrie 2011, în Bulgaria au avut loc alegeri prezidențiale în care afaceristul a reușit să obțină 0,94% din voturi. Potrivit presei bulgare, au mai fost două tentative de asasinat asupra lui Petrov, în 2002 și 2015.

ADVERTISEMENT

În 2010, Petrov a fost reținut, fiind suspectat de crearea unui grup infracțional “Sprut”, care se ocupa de șantaj, dar în 2014 cazul a fost închis din lipsă de probe. Petrov a condus, de asemenea, Federația bulgară de karate.

Potrivit primelor informații, asasinatul a fost comis în jurul orei 12.20. Secretarul general al Ministerului de Interne, Petar Todorov, directorul Poliției Metropolitane, Liubomir Nikolov, și procurorul orașului Sofia, Iliana Kirilova, s-au deplasat la fața locului. Potrivit lui Todorov, în momentul crimei, el se afla împreună cu trei gardieni. Nikolov a adăugat că tragedia a avut loc într-o zonă împădurită.

ADVERTISEMENT

Petrov, în fruntea unei universități bulgare

Petrov a reapărut recent în spațiul public din cauza exploziei de lângă mașina fostului procuror general Ivan Geshev. Atunci, fostul securist a cerut pensionarea lui Geshev.

Acesta a lucrat în sistemul Ministerului de Interne până la începutul anilor 1990, după care a intrat în  mediul de afaceri. Petrov a fost declarat de către Comisia pentru dosare ca fost membru al personalului Securității de Stat, Departamentul VI, Divizia “T”. El a fost apoi investigat în calitatea sa de membru al Consiliului de supraveghere al Institutului Național de Securitate Socială.

ADVERTISEMENT

Afaceristul era cunoscut ca profesor la UNWE și la Universitatea din Plovdiv, unde a condus Departamentul de Științe Politice și Securitate Națională. De asemenea, acesta a candidat la alegerile prezidențiale din 2011.

Moartea sa a survenit la scurt timp după asasinarea unei alte figuri proeminente din rezistența bulgară, Krasimir Kamenov-Karo, care a fost împușcat mortal în Cape Town, Africa de Sud, la sfârșitul lunii mai, împreună cu soția sa. În timpul vieții sale, Kuro a fost legat de Gușev de un complot pentru a-l înlătura din funcție.

Alexei Petrov s-a născut în 1962, în Teteven. A absolvit liceul de miliție din Pazardzhik în 1981 și apoi Institutul Superior de Economie. Și-a susținut teza de doctorat privind problemele de securitate corporatistă la Consiliul Științific Specializat al Academiei Ministerului de Interne. Totodată, Petrov a fost cunoscut ca specialist în combaterea terorismului.

ADVERTISEMENT
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră...
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră şi jumătate de Bucureşti, iar intrarea costă doar 45 de lei
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România:...
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România: ”Uitați-vă la mine, din cauza voastră sunt așa”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Anamaria Prodan a surprins pe toată lumea. Mesaj superb pentru Luca Reghecampf
Anamaria Prodan a surprins pe toată lumea. Mesaj superb pentru Luca Reghecampf
„Crăciunul african” din Oltenia, pentru care s-au cheltuit sume aiuritoare. Explicația primarului: „S-o...
„Crăciunul african” din Oltenia, pentru care s-au cheltuit sume aiuritoare. Explicația primarului: „S-o dăm pe partea de Europe Style”
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
PUTIN, ÎNLOCUIT la Kremlin?! Cine îl va înlătura: Va fi de folos într-o...
PUTIN, ÎNLOCUIT la Kremlin?! Cine îl va înlătura: Va fi de folos într-o Rusie fără Putin
Schimbări anului la WhatsApp. La asta nu se așteptau utilizatorii
Schimbări anului la WhatsApp. La asta nu se așteptau utilizatorii
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!