News

Crimă înfiorătoare în Anglia, un român şi-a ucis soţia şi i-a dat foc. După ce a mărturisit totul pe Facebook, bărbatul a dispărut

Anglia, îngrozită de crima unui român din Stoke. După ce şi-a omorât soţia şi a dat foc casei, el a mărturisit totul pe contul de Facebook al acesteia.
12.02.2023 | 12:12
Crima infioratoare in Anglia un roman sia ucis sotia si ia dat foc Dupa ce a marturisit totul pe Facebook barbatul a disparut
Georgian Constantin, românul criminal Foto: Birmingham Live
ADVERTISEMENT

Crimă înfiorătoare într-o familie de români din Anglia. Orbit de gelozie, un bărbat în vârstă de 42 de ani şi-a ucis soţia, după care i-a dat foc casei în care locuiau. Acesta şi-a recunoscut fapta pe Facebook-ul victimei, după care a dispărut, fiind în prezent căutat de poliţie.

Ultimul mesaj al Valentinei, înainte să fie ucisă

Victima, pe nume Valentina Cozma (40 ani), a fost găsită după ce serviciile de urgență au fost chemate la un incendiu care a cuprins o casă de pe Campbell Road, în Stoke-on-Trent, joi, 9 februarie, în jurul orei 15. Poliția din Staffordshire îl caută acum pe soţul acesteia Constantin Georgian, despre care se crede că a plecat la Londra.

ADVERTISEMENT

Înainte de a dispărea, bărbatul a intrat pe contul de Facebook al soției și a mărturisit crima. “Eu, azi, Georgian Constantin, zis Geani, i-am dat foc lui Valentina Cozma pentru ca m-a distrus în 20 de ani. M-a distrus înşelându-mă de zeci de ori cu diferiti oameni. Voi plăti în faţa legi pentru tot şi îmi asum faptele”, a scris acesta.

Pe de altă parte, în ultima postare pe care Valentina a făcut-o pe Facebook, ea i-a adresat indirect un mesaj bărbatului care avea s-o ucidă. “Fostul susține că mi-a oferit lumea la picioare, dar mi-a dat doar anxietate și probleme cu încrederea de sine”, scria femeia.

ADVERTISEMENT

Cumnatei femeii decedate a confirmat moartea Valentinei și adaugă și faptul că bărbatul acuzat a fugit și este căutat de poliţie. Acesta mai precizează că serviciile de protecție socială au preluat în custodie copilul celor doi, un minor în vârstă de 16 ani.

Poliţia a făcut apel la ajutorul populaţiei pentru a-l găsi pe criminal și, de asemenea, le-a cerut tuturor celor care se aflau în zonă în acel moment să se prezinte la secţie să dea declaraţii, deoarece ar putea avea informații valoroase care să-i pună pe urmele făptaşului.

ADVERTISEMENT

“Ofițerii din întreg departamentul lucrează cu toată priceperea pentru a-l găsi pe Georgian”, a spus detectivul Nicki Addison, într-o declaraţie publică. “Îndemnăm pe oricine ne poate ajuta să-l localizeze să ia legătura cu noi cât mai curând posibil”.

“Credem că Georgian a călătorit la Londra și are, de asemenea, legături cu oraşul Southampton. Cetăţenii obişnuiţi nu ar trebui să se apropie de acest bărbat, dar dacă îl vedeți, vă rugăm să ne contactați imediat la 999”, a mai spus ofiţerul de poliţie.

ADVERTISEMENT

Între timp, mesajele de condoleanţe pentru Valentina Cozma curg pe reţelele de socializare. “Nu degeaba se zice ‘Ai grijă ce îți dorești că s-ar putea să și primești’. Foarte adevărat și trist tot odată! Dumnezeu să te ierte și să îți facă dreptate. Valentina Cozma ai cerut odihnă… se pare că ți-a luat dreptul la viața cineva înaintea ta…”, este unul dintre ele.

 

ADVERTISEMENT
Tags: