News

Crimă înfiorătoare în Buzău, trei copii au ucis un bătrân şi i-au furat hainele. Înainte să-l omoare l-au chinuit cumplit

Un bătrân a fost ucis cu bestialitate de trei puşti în localitatea buzoiană Căldărăşti. Acesta avea 81 de ani, în timp ce cel mai mic dintre agresori avea doar 9 ani.
25.03.2023 | 14:04
Crima infioratoare in Buzau trei copii au ucis un batran si iau furat hainele Inainte sal omoare lau chinuit cumplit
Bătrân de 81 de ani, ucis cu bestialitate în Buzău
ADVERTISEMENT

O crimă îngrozitoare, ai cărei făptaşi sunt minori, a avut loc la mijlocul acestei săptămâni în satul Căldărăşti, comuna Pogoanele, judeţul Buzău. Un bătrân în vârstă de 81 de ani, care a mers la câmp ca să taie via, şi-a găsit sfârşitul sub pumnii şi picioarele băieţilor, care l-au bătut cu bestialitate şi l-au ucis.

Ucis pentru o bicicletă

Potrivit unor surse judiciare, bătrânul a fost găsit dezbrăcat într-o vie, iar pe corp avea echimoze. Totodată, oamenii legii ar fi identificat urme pe mâini, semn că bărbatul a fost legat la un moment dat, dar ulterior a reuşit să scape.

ADVERTISEMENT

Faptele de o cruzime înfiorătoare au îngrozit comunitatea locală, care s-a mobilizat pentru prinderea făptaşilor. Nu mică le-a fost mirarea când oamenii legii au ajuns la concluzia că autorii crimei sunt trei băieţi care nici măcar n-au ajuns la vârsta majoratului, având vârste cuprinse între 9 şi 15 ani.

Cei trei copii au fost identificaţi repede de poliţişti. Potrivit legii, cei doi minori de 9 şi 10 ani nu răspund penal, iar cel de-al treilea de 15 ani urmează sa fie expertizat din punct de vedere psihiatric. Dosarul deschis de procurori vizează fapta de tâlhărie, urmată de moartea victimei.

ADVERTISEMENT

Cadavrul bătrânului a fost găsit în dimineața zilei de joi, 23 martie, iar la audieri minorii ar fi declarat ca faptele ar fi avut loc miercuri, cu o zi inainte. Ei au vrut să-i fure bătrânului bicicleta, iar cum acesta s-a opus au început să-l lovească.

După ce l-au pus la pământ l-au legat, i-au băgat pământ în gură și au continuat să îl lovească până când acesta nu a mai mişcat. Înainte de fugi, cei trei minori i-au furat toate hainele bătrânului, astfel că, vineri dimineaţa, cadavrul acestuia a fost găsit dezbrăcat complet.

ADVERTISEMENT

Ion Ştefan, asistent social în cadrul Primăriei Pogoanele, a declarat pentru Agerpres că cei trei minori nu aveau antecedente. „Sunt în legătură cu autorităţile care instrumentează cazul şi vreau să aflu dacă putem institui o măsură de protecţie pentru minori.

Mai mult de atât nu am ce să vă spun în momentul acesta. Copiii fac parte toţi din familii monoparentale, de-a lungul vremii nu au mai fost probleme legate de comportamentul copiilor”, a declarat asistentul social de la Primăria Pogoanele.

ADVERTISEMENT

Copiii și bărbatul pe care l-au ucis sunt din același sat. Bicicleta pentru care octogenarul a fost omorât în bătaie a fost găsită în curtea băiatului de 15 ani. În prezent minorii se află acasă, fiind cercetați în stare de libertate. De altfel, copiii cu vârsta de până la 14 ani nu pot răspunde penal, iar cei între 14 și 16 ani răspund potrivit legii, dacă se dovedește că aveau discernământ în momentul comiterii infracțiunii.

ADVERTISEMENT
Tags: