News

Tatăl căruia soția i-a sufocat cei trei copii într-un moment de rătăcire e distrus. Mama criminală a fost găsită nevinovată în instanță

La doi ani de când soția i-a omorât cei trei copii, un irlandez încă nu își poate reveni. Andrew McGinley a povestit presei britanice că aude mereu în minte ultimele cuvinte ale copiilor săi, înainte să moară.
08.01.2022 | 15:03
Tatal caruia sotia ia sufocat cei trei copii intrun moment de ratacire e distrus Mama criminala a fost gasita nevinovata in instanta
Andrew și-a pierdut toată familia după ce soția Deirdre și-a omorât cei trei copii într-un moment de nebunie
ADVERTISEMENT

Pe 24 ianuarie 2020, asistenta Deirdre Morley (44 de ani) i-a ucis pe Conor (9 ani), Darragh (7 ani) și Carla (3 ani), copiii pe care îi avea cu Andrew, sufocându-i în casa familiei din Dublin. Aflată într-un moment de rătăcire, femeia credea că așa își salvează copiii de la suferință.

La doi ani de la tragedie, tatăl copiilor, Andrew McGinley, a povestit presei cât de tare îl bântuie şi azi cuvintele celor trei copii, înainte să moară. Conor a strigat ”mami, opreşte-te, ce faci?”, în timp ce femeia i-a pus o pungă pe cap pentru a-l sufoca, potrivit detaliilor făcute în timpul procesului care a șocat opinia publică din Irlanda.

ADVERTISEMENT

Soțul încă mai crede că soția criminală poate fi recuperată medical

”În ceea ce o priveşte, mă lupt foarte tare, pentru că tot ceea ce aud cu adevărat sunt ultimele cuvinte al lui Conor. Îmi răsună mereu în cap. Deci, presupun că nu există viitor, cu mine și cu Dee. Niciodată nu va mai fi normală situaţia pentru niciunul dintre noi. Știu că m-am schimbat complet ca persoană.

Dacă pot să o ajut cu tratamentul sau pe avocaţii ei cu alte detalii din punct de vedere legal, pot face asta şi ştie şi ea asta. Dacă va fi eliberată…asta e decizia lor, nu sunt eu profesionistul. Nu este ceva la care m-am gândit în detaliu. Dar cred că ar putea exista o cale de recuperare pentru ea”, a mărturisit tatăl în timpul procesului lui Deirdre, conform The Sun.

ADVERTISEMENT

Senină, Deirdre Morley a recunoscut că şi-a sufocat copiii cu pungi de plastic şi bandă adezivă în propria casă, când soțul se afla plecat în Cork, într-o călătorie de afaceri. Femeia a declarat că s-a urcat apoi în maşină și a ajuns pe autostradă, după ce a luat mai multe pastile şi a băut o sticlă de vin, dar s-a răsturnat cu maşina într-un sens giratoriu.

”Ea avea o justificare morală psihiatrică pentru acțiunile ei”

Caz rar în procese de acest gen, și apărarea, și acuzarea, dar și jurații în cazul lui Deirdre au fost de acord că femeia nu poate fi închisă, pentru că nu era conștientă de ceea ce face în acele momente teribile.

ADVERTISEMENT

”Are o tulburare mintală așa cum este definită în Legea penală privind nebunia, și anume depresie. La momentul presupuselor infracțiuni, suferea de o tulburare psihică, cunoștea natura și calitatea faptelor, știa că acțiunile sale vor duce la moartea copiilor, dar nu știa că acțiunile ei erau greșite.

Ea avea o justificare morală psihiatrică pentru acțiunile ei. Ea credea că acțiunile ei erau corecte din punct de vedere moral, credea că copiii au fost răniți iremediabil și trebuia să pună capăt suferinței lor.

ADVERTISEMENT

”Trebuiau să plece. Nu puteam să nu-i iau cu mine. I-am distrus din cauza unor probleme”

În plus, nu a putut să se abțină de la acțiunile sale ca urmare a psihozei ei depresive. Nu a putut găsi o alternativă la acțiunile catastrofale de a-i ucide pe Conor, Darragh și Carla”, a declarat medicul specialist care a consultat-o pe mama criminală.

În fața judecătorilor, Deirdre Morley, care își ascunsese în fața familiei stările depresive tot mai accentuate din lunile premergătoare crimei, a vorbit cu convingere despre ce a crezut ea în momentul în care și-a omorât cei trei copii.

”Trebuiau să plece. Nu puteam să nu-i iau cu mine. I-am distrus din cauza unor probleme de părinte și boli mintale. Am simțit că sunt condamnați și am vrut să-i scot din mizerie. Îmi pierdusem orice speranță pentru ei. Simțeam că sunt distruși. Mă gândeam că oamenii vor fi triști, dar a fost definitiv, asta trebuia să se întâmple”, a mărturisit Deirdre.

ADVERTISEMENT