News

Caz tulburător în Germania. Un bărbat și-a ucis familia, apoi s-a sinucis, din cauza unui certificat verde fals

Bărbatul și-a ucis întreaga familie, formată din soția sa și alte trei fiice. Acesta se temea că o să fie arestat, potrivit biletului de sinucidere lăsat în urmă de bărbat. Motivul a fost un certificat de vaccinare fals.
07.12.2021 | 21:40
Caz tulburator in Germania Un barbat sia ucis familia apoi sa sinucis din cauza unui certificat verde fals
Caz tulburător în Germania. Un bărbat și-a ucis familia, apoi s-a sinucis, din cauza unui certificat verde fals. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În cazul celor cinci morți din Koenigs Wusterhausen – un oraș de la în apropierea Capitalei germane, Berlin – bărbatul suspect de crimă s-ar fi temut că o să fie arestat împreună cu soția lui, scrie spiegel.de.

Potrivit biletului de sinucidere găsit în casa familiei, bărbatul de 40 de ani avea un certificat de vaccinare pentru soția sa care era fals.

ADVERTISEMENT

Crimă tulburătoare pentru un certificat fals

După o anumită perioadă de timp angajatorul bărbatului ar fi aflat de certificatul fals, iar cuplul se temea să nu fie arestat și să-și piardă copii la stat, a precizat procurorul-șef Gernot Bantleon.

După ce a comis crimele bărbatul s-a sinucis, conform datelor din investigație transmise de procurorul-șef, luni, 7 decembrie.

ADVERTISEMENT

Abia marți, 7 decembrie, s-a ajuns la concluzia că în urma dovezilor și a scrisorii lăsate, bărbatul este considerat făptașul crimelor.

De altfel, oamenii legii nu au găsit nicio dovadă cum că intrarea în casă a fost forțată sau au participat la crimă alte persoane terțe, ori că alte persoane au comis crima.

ADVERTISEMENT

Trei copii au murit de mâna propriului lor tată

Poliția germană a descoperit sâmbătă, 4 decembrie, doi adulți, amândoi în vârstă de 40 de ani, precum și trei copii cu vârste cuprinse între 4, 8 și 10 ani, cu toții decedați, a scrie Reuters.

Aceștia au murit în urma unor răni prin împușcare, provocate chiar de tatăl lor, familia fiind găsită într-o locuința din Koenigs Wusterhausen, un oraș la sud de Berlin.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au fost solicitați să ajungă la locuință ca urmare a alertei unor martori care au observat în casă corpuri fără viață, au declarat, sâmbătă, forțele de ordine și procurorii.

Anchetatorii au găsit chiar și o armă de foc în locuință. În prezent, este încă în vedere faptul dacă aceasta a fost arma crimei. Autopsia celor cinci morți o să dureze câteva zile.

Măsurile anti-COVID se intensifică în Germania

Cazul înfiorător are loc în timp ce Germania a intensificat măsurile de restricție în încercarea de a opri al patrulea val al pandemiei de coronavirus.

De luna trecută, angajaților li s-a impus să dovedească faptul că sunt vaccinați sau că au trecut prin boală sau au fost testați negativ pentru COVID-19.

Săptămâna trecută, autoritățile germane au fost de acord să restricționeze accesul persoanelor care nu sunt vaccinate la toate activitățile comerciale, cu excepția celor esențiale, precum magazinele alimentare, farmaciile și brutăriile, și plănuiesc.

De altfel, autoritățile germane se gândesc să impună vaccinarea obligatorie pentru persoanele care ocupă anumite locuri de muncă.

ADVERTISEMENT