Crimă rezolvată după 3 decenii! Anchetatorii, despre ucigaş: „S-a jucat cu noi”

Alexandru Năstase   
în HotNews
17/10/2020, 14:08
Crimă rezolvată după 3 decenii! Anchetatorii, despre ucigaş: „S-a jucat cu noi” GALERIE FOTO
Poliția l-a prins după mult timp pe criminal. Sursa foto - hepta.ro

Crimă rezolvată după 3 decenii în Germania. Un român a fost, în cele din urmă, condamnat la 9 ani şi jumătate de închisoare, fiind acuzat de o faptă gravă pe care a comis-o în urmă cu mai bine de 28 de ani.

Bărbatul a fost pus oficial sub acuzaţie pentru că ar fi ucis un alt român. Totul s-a petrecut în noaptea de 27 spre 28 noiembrie 1992 într-un centru de imigranţi din Weismain.

Între cei doi a izbucnit un conflict. Ucigaşul s-a înfuriat atât de tare încât l-a lovit pe conaţionalul său cu o halbă în cap. După ce a realizat gravitatea situației, criminalul s-a făcut nevăzut și a profitat din plin de faptul că nu existau martori.

Crimă rezolvată după 30 de ani

Culmea, la câteva zile distanță, acesta a fost arestat de poliţiştii din Munchen, dar pentru un cu totul alt motiv. Oamenii legii l-au reținut pentru că furase mai multe produse dintr-un supermarket. Suficient pentru a fi deportat în România, fără ca autorităţile să ştie că tocmai eliberează un criminal.

Bărbatul nu s-a oprit aici și s-a întors în Germania de mai multe ori. A făcut-o de fiecare dată cu o identitate falsă. La distanță de cinci ani de zile de la crimă, anchetatorii au găsit o primă pistă.

Aceștia au descoperit în baza de date a poliţiei o persoană care avea aceleaşi amprente cu ale criminalului, dar care era înregistrată sub un alt nume. A fost nevoie însă de alți 22 de ani până când nemţii au dat de urmele sale.

Anchetatorii au rămas fără cuvinte atunci când au descoperit că românul s-a plimbat nestingherit în toată Germania, a intrat şi a ieşit fără probleme din ţară, revenind ori de câte ori a dorit, fără ca cineva măcar să bănuiască adevărata sa identitate.

„În tot timpul ăsta s-a jucat cu  noi, ba chiar s-a mai şi întors aici ori de câte ori a poftit”, au dezvăluit surse din cadrul anchetei. Cu toate acestea, norocul s-a terminat.

În cele din urmă, bărbatul a fost arestat și a apărut în faţa unui tribunal în localitatea germană Coburg. Au fost solicitați 11 ani de închisoare, însă judecătorul l-a condamnat la 9 ani şi jumătate de detenţie.

Interesant este că decizia pronunţată nu este definitivă, iar ambele părţi au atacat-o. Procesul va continua luna viitoare, cu menţiunea că cercetările sunt mult îngreunate, la fel şi audierile, din cauza pandemiei şi a faptului că martorii sunt puţini şi au fost greu de identificat.

 

 

 

Închide ×