În urmă cu ceva mai mult de două săptămâni, o crimă șocantă avea loc în Utah, SUA. Andreea Mottram, o româncă de 48 de ani, a fost găsită înjunghiată într-o casă de vacanță.
Pe 22 martie 2025, o femeie a fost găsită înjunghiată de 12 ori în abdomen. Trupul acesteia se afla într-o casă de vacanță din Utah, în vestul SUA. Femeia a fost identificată ulterior ca fiind Andreea Mottram. Aceasta urma să împlinească 48 de ani pe 29 martie.
După mai bine de două săptămâni de anchetă, polițiștii americani au identificat autorii crimei. Duminică, 6 aprilie, două adolescente, inclusiv fiica adoptivă a victimei, au fost acuzate oficial de crimă.
Departamentul de Poliție din Washington a declarat că Abigael Paige Flanagan, 17 ani, și Mihaela Gabriela Sorescu, 16 ani, au fost puse sub acuzare pentru uciderea Andreei Mottram, în vârstă de 48 de ani. Fata de 16 ani este nimeni alta decât fiica adoptivă a Andreei Mottram, notează Fox News.
Potrivit presei americane, Andreea Mottram a fost asistent social și co-fondator al asociațiilor de ajutor pentru persoanele cu dizabilități și refugiați din SUA și România, inclusiv Coaliția Română Americană pentru Drepturile Omului și Egalitate (ARCHER) cu sediul în Chicago.
Cei care au cunoscut-o pe Andreea Mottram sunt întristați de această tragedie. Pe site-urile de socializare curg mesajele de condoleanțe. Prietenii au numai cuvinte mari despre românca ucisă în SUA.
”Știi ce ai fost tu, Andreea? O stea albastră, mititică, care și-a adunat lângă ea lumi frumoase, alături de care a crescut până și-a umplut cerul ei de Stea a umanității, a bunătății, a bucuriei, a speranței, curajului, a iubirii, a prieteniei vindecătoare!
Întrebați oamenii care i-au trecut prin viață, toți au ajuns și în sufletul ei! Dumnezeu să te odihnească în pace, Andreea noastră! Sufletul meu te va păstra zâmbind, dansând , bucurându-te de viață”, spune o prietenă, pe Facebook.
Reprezentanții Asociației ANAIS au transmis, de asemenea, un mesaj emoționant. ”În memoria Andreei Sorescu Mottram. Andreea e stea, o stea care până acum câteva zile nu era de nevăzut. Andreea a înțeles că autoritățile și societatea românească se schimbă mai lent decât repeziciunea cu care timpul venea peste Tomi.
Ca mulți alți părinți, a luptat pentru cauza copiilor lor, pentru îmbunătățirea legislației, a serviciilor sociale și, mai ales, a empatiei societății față de persoanele vulnerabile și familiile acestora, care de cele mai multe ori își pierd speranța și aleg calea străinătății în vederea oferirii unei vieți mai bune pentru copiii lor”.