News

Crimă teribilă în Austria. Un român s-a simțit “folosit” de o femeie și a înjunghiat-o de 136 de ori

Un român s-a simțit folosit de o femeie din Austria și a înjunghiat-o de 136 de ori. Bărbatul consumase droguri și alcool înainte de crimă.
23.05.2023 | 20:47
Crima teribila in Austria Un roman sa simtit folosit de o femeie si a injunghiato de 136 de ori
Închisoare pe viață pentru un român din Austria. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Un bărbat român în vârstă de 24 de ani a fost acuzat de o crimă teribilă în februarie 2022, la Graz (Austria). Potrivit acuzațiilor formulate de Parchetul din Graz, el ar fi înjunghiat-o pe o femeie de 41 de ani de 136 de ori cu o foarfecă. După comiterea crimei, bărbatul a dat foc apartamentului victimei. Ulterior, un alt cadavru feminin a fost descoperit la Zurich, iar suspectul a recunoscut în timpul arestului că este responsabil și pentru acest caz.

Ucigașul a avut o copilărie dificilă

Procurorul a avertizat jurații încă de la începutul procesului că vor avea de a face cu un caz extrem de dificil și vor vedea imagini terifiante. Omul legii a afirmat că rezultatele anchetei au fost clare și că nu exista nicio îndoială cu privire la vinovăția acuzatului. Avocatul românului declarând că acesta își recunoaște vina și își asumă responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

El a menționat că clientul său a avut o copilărie dificilă, s-a confruntat cu probleme legate de alcool și droguri. Avocatul speră că aceste aspecte vor fi luate în considerare, iar sentința va fi mai blândă. Acuzatul a fost adus în fața instanței în cătușe, iar judecătorul a explicat că aceasta măsură a fost aplicată pentru că bărbatul spusese că nu mai are nimic de pierdut și va recurge la gesturi violente în timpul procesului.

Bărbatul român a recunoscut că a întâlnit-o pe victima în gara principală din Graz, unde i-a cerut țigări și alcool. După aceea, a mers la apartamentul ei, unde au întreținut relații sexuale. Ucigașul spune că s-a supărat și s-a simțit folosit atunci când a văzut că femeia adormise.

ADVERTISEMENT

Acesta a luat o foarfecă și a  înjunghiat-o de 136 de ori. Apoi, ucigașul a incendiat apartamentul. Românul voia să se sinucidă, dar s-a răzgândit și  a părăsit locuința victimei.

Ulterior, s-a descoperit și cadavrul unei alte femei la Zurich. Suspectul a mărturisit că el este responsabil și de această crimă. Totuși, la procesul de la Graz s-a judecat doar cazul din Austria. Autoritățile elvețiene vor continua să desfășoare propriile lor proceduri împotriva bărbatului.

ADVERTISEMENT

Criminalul a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere

La doar câteva zile după incident, bărbatul român a fost arestat ca principal suspect în cazul crimei. Identificarea lui s-a realizat pe baza imaginilor luate de pe camerele de supraveghere din gară și a mărturiei prietenei victimei, care l-a recunoscut ca fiind persoana care părăsise zona gării alături de victima.

Medicul legist a prezentat marți informații despre caz, afirmând că victima a fost înjunghiată de zeci de ori, iar decesul s-a produs ca urmare a sângerării profunde. Dat fiind caracterul grav al rănilor, medicul a subliniat că autorul a exercitat o “cantitate masivă de forță”. Psihiatrul a detaliat, ulterior, biografia acuzatului, evidențiind contextul în care s-a desfășurat această crimă. El a menționat că individul a crescut în condiții extrem de dificile, având părinți alcoolici și o copilărie petrecută pe străzi.

ADVERTISEMENT

Acest context a creat o presiune psihologică intensă, care în cele din urmă a determinat o reacție violentă. Psihiatrul a observat că individul avea doar “câteva părți funcționale” în personalitatea sa, iar tratamentul terapeutic prelungit era necesar pentru a aborda tulburarea sa pronunțată de personalitate. Cu toate acestea, rezultatul acestui tratament rămânea incert. Cu toate că individul consuma alcool și droguri, “elementele de bază ale sănătății mintale” erau prezente în momentul comiterii crimei.

 

 

 

ADVERTISEMENT