News

O bătrână din Vaslui a fost omorâtă de nepoata ei. Scandalul a pornit de la băutură

O femeie de 69 de ani a fost găsită fără suflare în casa ei din comuna Albești (județul Vaslui). Vineri seara, bătrâna fusese omorâtă chiar de nepoata ei, după un conflict plecat de la băutură.
30.01.2022 | 08:41
O batrana din Vaslui a fost omorata de nepoata ei Scandalul a pornit de la bautura
ADVERTISEMENT

O femeie de 69 de ani din localitatea vasluiană Albești a fost găsită fără suflare în propria gospodărie de o vecină, care a intrat în casă după ce i se păruse suspect că bătrâna, cu care se cunoștea bine, nu îi deschide ușa.

”Femeia s-a îngrijorat când a văzut că pe coşul sobei nu iese fum. A strigat de mai multe ori la poartă, iar când a văzut că vecina nu răspunde, a intrat în casă, să vadă ce s-a întâmplat”, notează observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Nu a durat mult până când făptașul a fost identificat în persoana unei nepoate a victimei. Potrivit anchetatorilor, cele două femei se vizitau des, dar cu o seară înainte s-au și luat la ceartă, pe fondul consumului de alcool.

Victima avea 69 de ani, nepoata criminală – 60

Alice Ruja, reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, a declarat că ”este vorba despre un omor comis de către o femeie în vârstă de 60 de ani asupra mătuşii sale, care are 69 de ani”. 

ADVERTISEMENT

Potrivit unui vecin, nepoata – alcoolică – făcea urât la băutură, așa că nu era prima dată când între cele două se ajunsese la scandal. Reținută de autorități, femeia a fost audiată și și-a recunoscut fapta, așa că va fi judecată pentru omor deosebit de grav.

Și primarul localității, Romeo Iftene, este șocat de cele întâmplate, ca și întreaga comunitate locală. ”Certuri au mai existat. În fiecare familie mai există probleme… Dar nu credeam să se ajungă la o asemenea situaţie”, a mărturisit edilul pentru observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Luna trecută, tot în Albești mai avusese loc o crimă dublă

În decembrie 2021, tot în comuna Albești (județul Vaslui) se mai petrecuse o crimă terifiantă, când un bătrân de 79 de ani își omorâse soția și copilul cu toporul, după care a provocat un accident rutier, prilej cu care a fost reținut de poliție.

”La data de 05 decembrie 2021, ora 10.40, am fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la un accident rutier produs pe drumul național DN 24 din localitatea Costești, județul Vaslui, în care este implicat un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, iar conducătorul auto, un bărbat din localitatea Corni-Albești, județul Vaslui, în vârstă de 79 de ani, prezenta pete de culoare brun-roscată pe haine, despre care declară că aparțin soției și fiului său pe care i-ar fi omorât la domiciliu.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-au deplasat echipaje de polițiști din cadrul Serviciului Rutier și o echipă operativă de cercetare a Serviciului de Investigații Criminale Vaslui. La locuința din localitatea Corni-Albești, comuna Albești, au fost găsite două persoane, o femeie în vârstă de 79 de ani și un bărbat în vârstă de 46 de ani,(soția și fiul) decedate. Acestea prezentau urme de violență la nivelul superior al corpului”, declara atunci purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

 

ADVERTISEMENT
Tags: