News

Bărbatul care și-a omorât fosta iubită cu 25 de lovituri de cuțit, într-un magazin de pe Calea Victoriei, cere clemență. Tiberiu Radu a primit 20 de ani de închisoare

Pe 28 aprilie 2016, Tiberiu Radu a omorât-o cu 25 de lovituri de cuțit pe fosta iubită, care lucra într-un magazin deținut de fosta noră a lui Virgil Măgureanu. Pentru fapta sa, bărbatul a primit ani grei de detenție.
22.03.2022 | 13:20
Barbatul care sia omorat fosta iubita cu 25 de lovituri de cutit intrun magazin de pe Calea Victoriei cere clementa Tiberiu Radu a primit 20 de ani de inchisoare
Tiberiu Radu și-a omorât fosta iubită, pe Loredana Ivan, în magazinul Alinei Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu
ADVERTISEMENT

Chiar în Joia Mare, pe 28 aprilie 2016, o tragedie s-a petrecut în magazinul deținut de Alina Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu, pe Calea Victoriei din Capitală. Orbit de gelozie, Tiberiu Florin Radu a atacat-o în incinta magazinului pe fosta lui iubită, Loredana Ivan, pe care a omorât-o după ce a înjunghiat-o de 25 de ori.

Criminalul Tiberiu Radu și-a fotografiat victima și i-a trimis poza unui rival: ”De acum înainte nu va mai fi nici a mea, dar nici a ta”

”Din primele cercetări reiese că, joi, în jurul orei 9,00, Tiberiu Radu, în vârstă de 42 de ani, a pătruns într-un magazin situat pe Calea Victoriei și a înjunghiat o vânzătoare în vârstă de 38 de ani. Bărbatul era supărat că femeia îl părăsise, cei doi având o relație de aproximativ un an.

ADVERTISEMENT

Tiberiu Radu i-a aplicat femeii lovituri cu un cuțit având lama de aproximativ 25 cm, provocând victimei 25 de plăgi la nivelul toracelui, capului, brațelor și piciorului stâng”, anunțau criminaliștii imediat după producerea dramei.

Potrivit anchetatorilor, Tiberiu Radu și-a fotografiat apoi victima, după care a trimis imaginea unui fost iubit al Loredanei Ivan, însoțită de mesajul: ”De acum înainte nu va mai fi nici a mea, dar nici a ta”. Criminalul a apucat să fugă, și-a schimbat vestimentația, după care s-a întors la magazin, unde a fost reținut de polițisti.

ADVERTISEMENT

Victima îl reclamase la poliție de mai multe ori pe criminal

În fața presei, Alina Petre s-a declarat revoltată de faptul că autoritățile nu au dat curs nenumăratelor reclamații făcute de angajata ei, care trimisese mai multe sesizări la poliție cu privire la comportamentul violent lui Tiberiu Radu și la amenințările repetate ale acestuia.

“Încerc să mă readun și să mă repoziționez. Am pierdut o investiție, clienți, am pierdut foarte mult în ultimul timp. Am închis imediat magazinul, nici nu mai pot să trec pe strada aia. Am fost și la psiholog, nu pot să uit, nu pot să trec peste treaba aia.

ADVERTISEMENT

M-a afectat foarte tare, mai ales că ea a făcut parte din viața mea și îi cunoșteam copilul, aveam momente plăcute împreună. De foarte multe ori pun mâna pe telefon și vreau să o sun. Îmi e greu să trec peste”, a dezvăluit Alina Petre la câteva luni după tragedie.

Alina Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu, a încercat să-l adopte pe băiatul femeii ucise

Alina Petre a mărturisit și că ar fi încercat să-l adopte pe copilul Loredanei Ivan, dar că acest lucru nu a fost posibil. “Mi-aș fi dorit să-l iau și să am grijă de el, dar bunicii nu au fost de acord și nici măcar nu și-au pus problema asta. Știu ce copil extraordinar este și mi-aș fi dorit să-l iau.

ADVERTISEMENT

Aș fi avut grijă de el ca de propriul meu copil. Face consiliere psihologică și are nevoie de mult ajutor pentru a trece de această tragedie. Eu păstrez legătura cu bunicii și vreau să-l ajut cât pot”, a completat fosta noră a lui Virgil Măgureanu.

Condamnat la 20 de ani de închisoare pentru fapta sa, Tiberiu Radu a fost încarcerat la Penitenciarul Giurgiu, într-un regim de maximă siguranță. În plus, criminalul trebuie să achite despăgubiri de 100.000 euro fiului Loredanei Ivan, dar și o pensie lunară de 312 lei până când acesta devine major.

În ultimii doi ani, Tiberiu Radu a tot încercat să-și schimbe regimul de executarea a pedepsei într-unul mai ușor, dar judecătorii i-au respins de fiecare dată cererile. Implicat în spatele gratiilor în mai multe programe educaționale, criminalul a redus din totalul pedepsei aproape un an, fiind premiat pentru activitățile sale.

 

ADVERTISEMENT